- 20 minutter er lang tid

Der kan sagtens gå lang tid, inden politiet når frem og får stoppet ballademagere på eksempelvis O'Neills i Assens. Og det bliver kun værre i fremtiden, sagde 15 betjente til Fyens Stiftstidende i går. Det foruroliger O'Neills-restauratørerne.
Foto: Christian Brandt

- 20 minutter er lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten alle patruljevogne skal køre fra Odense. Det bekymrer restauratør i Assens.

ASSENS: 20 minutter er ikke lang tid, hvis de tilbringes med gode venner over en øl. Men 20 minutter kan være endda særdeles lang tid, hvis man er nødt til at passivisere en person, der ikke bare nøjes med at fejre weekenden med et par øl, men som har taget narko og er blevet helt balstyrisk af stoffet.

Det sidste scenarie forudser Ole Jørgensen, der er indehaver af O'Neills i Østergade i Assens, kan blive konsekvensen af, at næsten alle patruljevogne i fremtiden kører ud fra Odense. Han er nemlig ikke tryg ved, at betjentene kan være endog meget langt væk, når personalet på pubben får brug for dem.

- Der kan ske alt i sådan en situation. Jeg arbejdede som dørmand i Herning tilbage i 1998, hvor jeg hjalp en mand ud fra diskoteket, fordi han var så påvirket af stoffer. En halv time senere vendte jeg mig om. Der stod han bag mig og pegede på mig med en pistol, fortæller han.

- I sådan en situation er eksempelvis 20 minutter meget lang tid at vente på politiet, siger Ole Jørgensen.

De samme toner lyder fra medejer Dean Coles.

- Politiet kigger ofte ind i weekenderne. Det er godt, for deres tilstedeværelse sænker gemytterne i byen. I fremtiden vil de kun komme, når der er problemer, og så er det jo for sent, siger Dean Coles.

Proppen er røget af

Han bliver bakket op af Ole Jørgensen.

- Vi har så lidt bøvl her, så vores behov er ikke så stort. Men det er foruroligende, at den dag, det sker, så er udrykningsholdet i Odense, siger han.

Utilfredsheden med politireformens næste skridt er de to O'Neills-ejere ikke alene om. Også i politiets egne rækker har det murret, og i går røg proppen så af flasken, da 15 betjente fra Assens, Middelfart og Nyborg ærligt fortalte deres mening om reformen til Fyens Stiftstidende. De mener nemlig, at kystbyerne bliver svigtet, når næsten alle patruljevogne efter den 1. september kører ud fra Odense.

Ifølge politidirektør Poul Løhde beholder lokalpolitiet i Assens én patruljevogn, som også i fremtiden skal køre på patrulje i kommunen. Hvis den patruljevogn ikke lige er i nærheden, når eksempelvis restauratører får problemer med slagsmål, så skal det øvrige beredskab, som jo kører ud fra Odense, tilkaldes.

- I Odense er politiet hurtigt ude, men i kystbyerne er der lang ventetid, og det bliver endnu værre, sagde betjentene blandt andet til avisen i går.

Det foruroliger Ole Jørgensen.

- Hvis politiet er langt væk, så må man jo gribe til selvtægt - og jeg kan da godt frygte, at det sker, siger han.
Politireformen
Politireformen trådte i kraft den 1. januar 2007.

På Fyn betød det, at politiet i Odense, Nyborg, Middelfart, Svendborg og Assens blev slået sammen til ét Fyns Politi.

Fra 1. september 2008 skal næsten alle patruljevogne, altså beredskabet, køre ud fra Odense.

Derfor skal 10 betjente fra Assens fra den dato møde på arbejde i Odense i stedet for i Assens.

- 20 minutter er lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce