Mobiltelefonsælgeren, flaskedrengen fra supermarkedet, knægten fra drengekoret - tv-stjernen landede i landsbyen.
ODENSE: De ville se ham. Den lille glade mand, som gik hen og blev en af Storbritanniens mest kendte mønsterbrydere.

Paul Potts, flaskedrengen og mobiltelefonsælgeren fra Bristol, som for altid har sat den hidtidige karriere på standby og er på tour med strygere og harpe.

Drømmen om Potts

I aftes ramte han Den Fynske Landsbys amfiscene, og 2200 publikummer fik opfyldt den store drøm om at se og høre den lille store sanger i virkeligheden.

- Det er helt vanvittigt, hvad han har præsteret. Han har realiseret den ultimative drøm om at gå fra et anonymt liv til at være et af de mest berømte mennesker på operascenen. Derfor vil jeg se ham, lød forklaringen fra mange af aftenens gæster.

Rose til Paul

De flokkedes om de bedste pladser i græsset foran scenekanten, hvor man næsten kan række hånden frem og røre ved stjernerne, og det lykkedes også for en enkelt at overrække en blodrød rose til Paul.

Halvanden time var der kø foran porten i landsbyen, og det gentager sig helt sikkert, når han kommer igen allerede 31. maj.

Mens Svendborg-toget trillede forbi, gik han direkte på med Granada efter orkestrets ouverture, og det var en afslappet og ydmyg Paul Potts, som fortalte om sit liv. Det nye og det gamle.

- Hvis nogle for et år siden havde sagt, at jeg skulle stå her og synge for jer i dag, ville jeg havde nægtet det fuldstændigt. Men det er dejligt at være her, og det er mennesker som jer, der har gjort det muligt. Tak, sagde Paul Potts.

Årene i Bristol

Og diverterede så ellers med anekdoter fra nær, fjern og især fra de unge år i Bristol, hvor hans alt andet end spæde drengestemme blæste igennem i kirkekoret, og han blev trukket til side for også at høre, at der var andre med.

Om musikere og sangeres forrykte vane med at ønske "knæk og bræk", før man går på scenen.

- Det må I aldrig gøre til mig, for jeg er så klodset, at jeg sikkert falder og brækker et ben. Til gengæld slår jeg ikke hovedet mod dørkarmen, der hvor der er skrevet "Pas på Hovedet! - Mind your Head.

Fænomenet fra Operaen

Sådan krydrede han præsentationen af sine numre, og det var ikke kun ham selv, der sang. Også Natasha Marsh sang - alene og i duet med Fænomenet fra Operaen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Musikalsk mirakel

Musikalsk mirakel

Anmeldelse: Til te hos Potts

Anmeldelse: Til te hos Potts