billedserie
Det var en tydelig hjemmevant og meget populær kronprinsesse Mary, der fik et kærligt gensyn med Vollsmose.
VOLLSMOSE: Først kom hun for sent. Faktisk syv minutter senere end programmet foreskrev.

Så forlod hun den røde løber, borgmester med frue, der tog imod foran Kulturhus Vollsmose ved Center Øst og styrede direkte mod en flok beboere, der ventede med flag, blomster og gaver.

Hun gav hånd, vinkede og tog sig god tid til at blive fotograferet til mobiltelefoner og små kompaktkameraer.

Og det imens en hær af pressefolk og et stramt officielt minutprogram ventede inden for døren.

For kronprinsesse Mary gik sine egne veje, da hun i går besøgte Vollsmose for tredje gang siden 2004.

Inviteret af beboerne

På invitation fra beboerne kom hun på besøg for at uddele en nystiftet integrationspris, bese kulturhuset, ældrecentret og Lærkeparkens beboerhus.

Men vigtigst af alt: For at møde beboerne, kramme børnene og kaste glans over et område, der de sidste mange år har trængt til det.

Og så pyt med minutterne.

- Wallah, Mary! og Hej, Mary, lød det overalt, hvor det royale følge nåede frem.

Men det lykkedes også beboerne at overraske kronprinsessen.

Kort efter hun havde overrakt integrationsprisen Den Gyldne Frø til de tre prismodtagere, fik hun nemlig helt uventet statuetten tilbage i favnen.

- Det er en meget flot statuette, men den er meget svær at skære ud i tre. Desuden mener vi, at der er en her, der ikke rigtig har fået den hæder, som burde være givet. Deres Kongelige Højhed vi vil gerne have lov at give Dem statuetten som tak for Deres indsats, sagde beboer og prismodtager Ra Ranunkel, hvorefter en tydelig rørt kronprinsesse måtte improvisere en takketale.

- Jeg er meget overrasket. Og det er meget uventet, at I har tænkt, at jeg skulle få den her søde lille en, sagde hun, mens hun kælede for frøen til stor morskab for kulturhusets lille lukkede forsamling.

Et kys fra prinsessen blev det dog ikke til, selv om omgangstonen blev mere og mere uformel, jo mere dagen skred frem.

- Hun er simpelthen så smuk. Det er helt vildt! Jeg synes, hun er smuk i bladene. Men hun er altså også rigtig smuk i virkeligheden, lød det spontant fra en repræsentant for plejepersonalet, da kronprinsessen med følge nåede frem til ældrecentret.

Her var det heller ikke ligefrem den formelle tone, der herskede, da et veldækket kaffebord og fem kaffetørstige pensionister bød velkommen.

Frederik passede børn

- Hold kæft, hvor er hun langbenet, lød det fra Ib Halquist, der er dagbruger på ældrecentret, da kronprinsessen trådte ind.

- Goddag, Mary! Hvordan går det? Hvor er din mand henne?

- Han passer børnene derhjemme og hygger sig i det dejlige vejr, svarede en veloplagt og meget afslappet Mary friskt tilbage.

- Og hvem er du? Spurgte Ib Halquist kort efter kvinden, der satte sig til bords med kronprinsessen.

- Jeg er hofdamen, svarede en knap så hjemmevant Tanja Doky.

- Pas nu på med det der kaffe. Det får du store øjne og tynde lår af, advarede Ib Halquist, da kronprinsessen og hofdamen satte sig til bords og nød en kop kaffe og et stykke lagkage med beboerne.

Berørt prinsesse

Ifølge reglementet blev det dog uden pressens tilstedeværelse. Men det var næsten også den eneste regel, der blev overholdt under dagens cirka tre timer lange besøg.

En ifølge programmet ti-minutter lang gåtur fra ældrecentret til Lærkeparken endte med at tage 20 minutter for den populære prinsesse, der konstant stoppede op for at vinke, give hånd og lade sig fotografere til mobiltelefoner og private fotoalbums.

Selv de professionelle pressefotografer måtte spidse albuerne for at komme til.

Alle fik de dog, hvad de kom for, såvel pressefolk som beboere og ikke mindst kronprinsessen, der fik et kærligt gensyn med Vollsmose og efterfølgende udtalte:

- Jeg er utroligt berørt. Det er ikke nemt at forstå, at man kan have så stor betydning, når man kun har besøgt dem få gange. Men jeg er utroligt glad for, jeg kan være med til at skabe noget positiv omtale af området, fordi der sker mange gode og positive ting herude. Jeg synes, at jeg i dag kunne mærke en stolthed over at være beboer i Vollsmose.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Breaking up is hard to do

Palæstinas juveler

Palæstinas juveler

Lina Nasser kom tæt på Mary

Lina Nasser kom tæt på Mary