De efterladte cykler havner på hittegodskontoret og bliver oftest solgt på auktion
ODENSE: De 170 cykler, der tilsyneladende ingen ejermænd har, får lov at stå et par uger på H.C. Ørsted Kollegiet, inden de bliver overdraget til politiet.

- Vi undersøger så via stelnummeret, om cyklen er efterlyst. Hvis den er i vores register, får vedkommende den udleveret. Er der allerede er blevet udbetalt forsikringssum, bliver den overdraget til forsikringselskabet, fortæller Per Petersen, der er vicepolitikommissær hos Fyns Politi.

Kendt mønster

Han er overrasket over det store antal cykler, der er fundet på H.C. Ørsted Kollegiet, men kan fortælle, at det ikke er unormalt, at unge mennesker snupper en cykel for at komme hurtigt hjem fra byen.

- Det er et kendt mønster, når man står klokken fem om morgenen og vil hjem. Umiddelbart har vi ikke ressourcer til at opklare disse tyverier. Men hvis vi stopper en på en stjålet cykel, sørger vi selvfølgelig for, at vedkommende får en straf.

Per Petersen vil ikke betegne beboerne på H.C. Ørsted Kollegiet som nogle, der er værre end andre unge mennesker.

- Et kollegium er jo en gennemgangstation for mange, og derfor er en del af cyklerne formentlig også blevet efterladt af nogle, der er rejst derfra.

Opbevares en måned

De cykler, der bliver indleveret til politiet, opbevares i en måneds tid, hvor folk har mulighed for at komme forbi og hente dem, hvis de kan bevise deres ejerforhold.

Herefter de bliver solgt på cykelauktion.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Razzia afslørede cykelkirkegård

Razzia afslørede cykelkirkegård

Fakta: Cykeltyverier