Behagelige Borch fik jazzpris

Det er præcis 50 år siden, at Jørgen Borch vandt en jazzkonkurrence afholdt af Ekstra Bladet og pladeselskabet Tono. Siden har han spiller sammen med et væld af nationale og internationale stjerner.
Foto: Kim Rune

Behagelige Borch fik jazzpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Fynske Jazzpris 2007 gik til Bogense-pianist

Big Band 17:48 under ledelse af Anders Senderowitz spillede for, da Foreningen af Fynske Jazzmusikere uddelte Den Fynske Jazzpris, der siden 1990 har haft ni modtagere.

Bigbandet havde næsten lige så mange medlemmer på scenen, som der var gæster på Dexter kl. 14, men med OB på hjemmebane og sommer i luften kan konkurrencen også være urimelig hård.

De fremmødte fik en dybdegående og underholdende motivationstale fra formand for FFJ, Niels Christian Resting, der konsekvent omtalte Jørgen Borch som Hr. Nielsen for at bevare spændingen længst mulig.

- Hr. Nielsen er et behageligt menneske med en underspillet humor. En københavner, der siden 1958 har akkompagneret alle, der var værd at akkompagnere, sagde han blandt andet, inden altsaxofonisten Lars Kjær tog over.

-Jeg vil gerne synge en sang, der viser, hvor meget andet end jazz, Hr. Nielsen favner. Han har en sjældent musikalsk bredde og et højt kunstnerisk niveau.

Og så sang han første og sidste vers af det med hans ord socialrealistiske drama om mælkebøtters endeligt i en have til stor applaus.

Efterfølgende blev navnet Nielsen vekslet til Borch, så de fremmødte, der ikke måtte have indgående kendskab til pianisten, kunne hylde ham ved navns nævnelse.

På scenen fik Borch både buket til sig selv og hustruen samt en check på 1000 kroner, hvorefter han på bedste OSCAR-manér takkede.

- Det er ganske overvældende. Da Niels Christian Resting kontaktede mig for seks uger siden, talte han sort og lagde røgslør ud. Jeg troede, han ville have mig til at spille ved en konfirmation. Da jeg fandt ud af, hvad det drejede sig om, var jeg knap så svær at overtale. Udsigten til ære og berømmelse kan jo få enhver Bogense-borger op af stolen, sagde Jørgen Borch, inden han satte sig tilrette ved pianoet og med assistance bød på en gammel munter kending, inden 17:48 tog over igen og satte en kursen for resten af eftermiddagen med et bredt repertoire af klassisk bigbandmusik.

Se de øvrige års vindere på: www.ffj-jazz.dk

Behagelige Borch fik jazzpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce