Den sportsglade tandlæge

Tandlæge Svend W. Carlsen fylder 70 år mandag. Her er han i sit rette element i en Laser-jolle.

Den sportsglade tandlæge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Så snart den hvide tandlægekittel er hængt på plads, så er det tid til en frisk sejltur for Svend W. Carlsen, der har klinik i Herregårdscentret i Faaborg, og som på mandag fylder 70 år.

Svend W. Carlsen stammer fra Valby, og har boet forskellige steder omkring hovedstadsområdet, bl.a. i Greve, hvor han drev en tandlægeklinik i mange år, inden han for godt 17 år siden flyttede til Håstrup ved Faaborg.

Som helt ung var han ofte med sine forældre på juleferie i Norge, hvor han naturligvis stod meget på ski.

En gang var han ved at komme for sent til et tog, men takket være sit talent for at løbe hurtigt på ski, nåede han at komme med. Denne oplevelse betød, at interessen for langrend startede, og gennem flere år var han bedre en de fleste løbere fra Norge, Sverige og Finland.

Senere har Svend W. Carlsen været dansk deltager ved vinterolympiaderne i Innsbruck i 1964 og igen i Grenoble 1968.

Også i andre sportsgrene har han sat sine spor. Han er medstifter af Eremitage-løbet, har løbet marathon, været træner for badmintonlandsholdet, og hjulpet til med forberedelserne for de danske olympiske deltagere flere gange.

Her blev han ven med legendariske Paul Elvstrøm og var flere gange gast for ham i Tornado-klassen.

Selv foretrækker Svend W. Carlsen at sejle Laser-jolle. Han er placeret blandt de 10 bedste i landet, hvor hans nærmeste konkurrenter er 18 og 23 år.

Han er far til fire, og hans to yngste døtre er også dygtige sejlere. Claudia på 15 år, sejler Twentyniner på ungdomslandsholdet, mens Céline på 12 sejler ZOOM8, og er på talentlandsholdet.

Ud over at drive klinikken i Faaborg giver Svend W. Carlsen sig også tid til at undervise på landets to tandlægehøjskoler, samt i tandlægeklubber.

Det er især undervisning i et relativt nyt system, som han selv har været med til udvikle, hvor det gamle og pinefulde bor, er erstattet med sandblæsning. Den ny metode er smertefri, og giver langt bedre resultater.

Svend W: Carlsen vil fortsætte med give undervisning i håbet om, at samtlige tandlægeklinikker i Danmark inden for de næste ti år har kasseret det gamle bor og er gået over til den nye metode.

Når Svend W. Carlsen ikke arbejder, løber eller sejler, hygger han sig med sin kone og kollega, Annett, i drømmehuset i Håstrup, hvor han føler, der er god ro og fred til at dyrke familielivet.

Flytningen til netop dette område skyldes også den korte afstand til Det Sydfynske Øhav og det kuperede område ved Svanninge Bakker,der giver Svend W. Carlsen optimale muligheder for at dyrke sine yndlingssportsgrene.

Den sportsglade tandlæge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce