Et liv med vand


Et liv med vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jytte Hansen, nu Nielsen, lærte at svømme i Alssund og Odense Kanal. Med et reb om livet. I 1946 blev hun meldt ind i Svømmeklubben Frem. To år senere var hun på vej til De Olympiske Lege. Ved de danske mesterskaber i 1948 overraskede hun alle ved at besejre den tidligere mester Grethe Sørensen på både 100 meter og 200 meter brystsvømning i Glamsbjerg Friluftsbad.

Ved tre Olympiske Lege forsvarede Jytte Hansen de danske farver i 200 meter brystsvømning. Hun blev nummer otte i finalen ved OL i London 1948, nummer fem i Helsinki i 1952 og nummer ni i Melbourne ved OL i 1956.

Efternavnet Nielsen fik hun i 1958, da hun blev gift med Jørgen Nielsen. Han var nogle år træner for Jytte og senere formand for Fyns Svømmeunion.

Jytte Nielsen var årets sportsnavn på Fyn kåret af Fyens Stiftstidende i både 1952 og 1954. Foruden deltagelsen i tre Olympiske Lege var hun med til Europamesterskabet i Torino i 1954. Her fik hun sølv, slået af DDR-svømmeren Ursula Happe, som hun tilmed havde slået en måned tidligere ved et stævne i Odense Friluftsbad. Det blev også til over 25 nordiske mesterskaber, samt et ukendt antal danske mesterskaber og to ungarske mesterskaber.

Efter svømmetiden blev hun træner i Odense-klubben "Frem", og var i 37 år kommunalt ansat svømmelærer med skolesvømning på Klosterbakken og i Vollsmose, hvor hun har lært tusinder af odenseanske børn at svømme. Også personen bag ovenstående byline.

Et liv med vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce