Lys i stedet for mad i 86 døgn

Foto: Mie Schärfe

Lys i stedet for mad i 86 døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatteren og journalisten Rolf Dorset sultede sig for at udfordre naturvidenskaben. 17 april kommer bogen om eksperimentet

"Ved 22-tiden sluttede jeg mit sidste måltid, og ved midnat indledtes eksperimentet. Programmet for de første syv dage lød: hverken spise eller drikke. Ikke en krumme, ikke en dråbe".

Sådan lyder flapteksten på forfatter og journalist Rolf Dorsets bog "Leve af lys".

Den udkommer 17. april - med undertitlen "En udfordring for det materialistiske verdensbillede".

Udfordringen er god nok. Rolf Dorset, snart 70, tog den op.

To gange i 2007 levede han i henholdsvis 86 døgn og senere 52 døgn uden at indtage føde.

- Jeg ville udfordre naturvidenskaben og prøve, om det var muligt at opretholde livet uden at spise. For hvis det var, brød det med alle vore forestillinger om den materielle verden, siger Rolf Dorset.

Han stod ikke alene. I historien findes veldokumenterede eksempler på folk, der har levet af lys alene.
Jeg har det glimrende i dag. Og i fasteperioderne var jeg i fuld arbejdsmæssig vigør både fysisk og psykisk, siger Rolf Dorset.
Jeg har det glimrende i dag. Og i fasteperioderne var jeg i fuld arbejdsmæssig vigør både fysisk og psykisk, siger Rolf Dorset.
Foto: Mie Schärfe

21 dages proces

- Indenfor de seneste 15 år har flere tusinde gennemført eksperimentet. Det synes uforklarligt, men klares op af tanker. Især tænkt af filosofferne Isac Newton og Rudolf Steiner, siger Rolf Dorset.

- En australsk New Age gruppe i Australien gør meget ud af at give fænomenet (ny)religiøse overtoner. Men faktum er, at med den angivne 21 dages proces er det muligt for selv den mest almindelige normalborger at overgå til lysnæring, siger og skriver Rolf Dorset i et af bogen kapitler, der handler om "Lysnæring før og nu".

- Lysnæringsprocessen går ud på, at man begynder fra midnat. I de første dage må man ikke drikke en dråbe vand. Hvis man klarer den første uge, finder man ud af, at noget er på spil, siger Rolf Dorset, der ved, hvad han taler om.

Han mener, at naturvidenskabens tese om, at "uden mad og drikke, duer helten ikke" er modbevist med hans to gange fasteperioder.

- Enhver læge siger, at man dør, hvis man ikke drikker noget i fem døgn. Sømanden siger, at de tørster i tre dage, bliver vanvittige den fjerde dag og dør den femte.

- Det passer ikke, siger Rolf Dorset og tilføjer:

- Jeg har det jo glimrende i dag. Og i fasteperioderne var jeg i fuld arbejdsmæssig vigør både fysisk og psykisk. Jeg skulle ifølge videnskaben have tabt mig minimum 43 kilo på 86 dage, men jeg tabte kun 17 kilo.

Alligevel konkluderer Rolf Dorset i sin bog, at hans forsøg med lysnæring delvis mislykkedes, fordi han måtte indstille dem. Han blev nok ernæret, men ikke tilstrækkeligt ernæret.

I dag spiser han almindeligt og har taget på igen, og han er af den faste overbevisning, at mennesket ikke lever af brød alene, men i høj grad også af lys. Lys, som materialiserer sig i kroppen direkte. Som en slags næring.
Blå bog
Rolf Dorset, f. 1938, blev cand. mag i dansk og kristendomskundskab i 1967. Derefter kulturredaktør ved Aalborg Stifstidende, fra 1983 kulturredaktør og senere redaktionschef på Fyens Stiftstidende. Har instrueret Vikingespil i Frederikssund og i 1995-96 fået opført skuespillene "Den skjulte krig" og "Giv mig dit hjerte" på Odense Teater.

Udgav i 2004 bogen "Paradisbarnet" om H.C. Andersen som kongesøn.

Modtog Publicistprisen i 1993. Bor i dag i Davinde ved Odense. Skriver for bl.a. Information.
Foto: Mie Schärfe

Pas på

En bog, som beskriver, hvordan man overlever ved ikke at spise eller drikke, kan være farlig for ubefæstede sjæle. Hvad siger forfatteren til det?

- På bogens allerførste side står der en advarsel. Hensigten med bogen er at informere om og dokumentere fænomenet lysnæring. Jeg fraråder på det bestemteste at gøre det, jeg har gjort. Det kan være forbundet med helhredsmæssige følger, siger Rolf Dorset.

Hans bog "Leve af lys" er dediceret sønnen, stand-up komiker og forfatter Sebastian Dorset "med tak for kærlig udholdenhed i mødet med skæve idéer og tilpassede holdninger".

- Sebastian har da været bekymret, men som altid utrolig loyal, lyder det fra Rolf Dorset, der ikke uden grund i sit forord beskriver sig selv som en "Rasmus Modsat".

Det var han også, da han i 2004 udgav bogen ""Paradisbarnet" om H.C. Andersen som kongesøn.

Om bogen

Rolf Dorset: "Leve af lys. En udfordring for det materialistiske verdensbillede". 144 sider. 199 kroner. Udkommer 17. april

Lys i stedet for mad i 86 døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce