Drømmen om Barca lever

Stortalentet fra OB Christian Eriksen er et hot emne hos flere af europas største klubber. Den unge spiller tager nu til prøvetræning hos FC Barcelona. Her er han dog under gårsdagens ynglingekamp for OB mod AB.
Foto: Jørgen Hansen

Drømmen om Barca lever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB's 16-årige talent Christian Eriksen tager med sin mor på fire dages ophold i storklubben FC Barcelona

FODBOLD: - Hvis du, går med mig, viser jeg dig verden. Vi ta'r til Barcelona.....Barcelona......

Den 16-årige Middelfart-dreng Christian Eriksen ta'r Nephew på ordet og tager rent faktisk med sin mor Dorthe til Barcelona i morgen for at se, om den professionelle fodbold-tilværelse i udlandet er noget for ham.

- Jeg tager af sted for at få en oplevelse, men jeg tænker også meget på, om det er noget, jeg skal prøve. Det hjælper opholdet mig også til, sagde unge Eriksen i går til Stiftstidende efter sin debut på OB's Ynglingeliga-hold, der spillede 1-1 i Ådalen mod AB.

Christian Eriksen fyldte 16 i februar, men er rykket op som ynglinge-spiller et år før tiden.

- Det er højest usædvanligt. Jeg har ikke oplevet det i min tid i OB, siger talentudviklingschef Uffe Pedersen.

Selv er Christian Eriksen ikke tilfreds efter en kamp, hvor man kun i glimt ser hans kvaliteter i en position som hængende angriber. Han skal lige vænne sig til tempoet og det fysiske mod spillere, der måske er 18 år.

- Vi spillede jo ikke i 2. halvleg, funderer talentet, som vender tilbage fra akademiet på Nou Camp på fredag tids nok til at spille for OB's ynglinge i weekenden efter.

- Hvis jeg bliver udtaget, så kan jeg være med, siger han ydmygt.

Det er usædvanligt, at Christian Eriksen tager derned uden ledsagere fra OB.

20-25 henvendelser

- Alt er scannet af scouts, der har fulgt Christian i lang tid. Han er det mest interessante emne i Danmark på det her niveau. Vi har haft 20-25 henvendelser fra klubber, der gerne vil se Christian til prøvetræning, siger Uffe Pedersen.

- Men Christian er inde i en fase, hvor han skal finde ud af, om han vil af sted nu til sommer eller først om et år.

OB's direktør Kim Brink bekræfter, at der har været mange henvendelser på Christian Eriksen, der lige har været med U/17-landsholdet i Kroatien, hvor der var 200(!) scouts og spejdere på lægterne.

- Efter aftale med Christians forældre giver vi normalt ikke klubberne lov til at invitere ham til prøvetræning. Men når vi har en konkret henvendelse fra en klub som Barcelona, så stiller vi os ikke i vejen, tilføjer Kim Brink.

Hollandske, franske, italienske, tyske og engelske klubber har været på banen og denne lørdag er Midtjyllands fynske ynglingetræner Tonny Hermansen og Groningen-scout Ole Fritsen i Ådalen.

- Barcelona er konkret interesseret i Christian, men aftalen er, at de bare ikke må gå i kontraktforhandlinger med ham, mens de er dernede.

Det er DBU-træner Keld Bordinggaard og Uffe Pedersen, der i samarbejde med Barcelonas talentchef Albert Capellas har formidlet turen.

- Barcelona er bedst i verden til at udvikle centrale midtbanespillere. Se bare på Iniesta og Xavi. Alle Barcelonas hold træner på samme måde med faste positioner og spil på meget små områder, siger Uffe Pedersen.
Christian Eriksen
Født den 14. februar 1992

Har spillet 14 U/17-landskampe

Kommer fra Middelfart, som han blandt andet førte til triumfer som mikroput og miniput ved Stiftstidendes indestævner.

Går på Hjalleseskolen og hvis ikke han skal til udlandet, så skal han på Tietegenskolen til sommer.

Barcelona og andre top 50-klubber er interesseret i at hente spillere, inden de er 18 år. Blandt andet fordi de så regnes som eks. spaniere, når de bliver seniorer.

UEFA er i færd med at stramme reglerne for trupperne fra 6 til 8 spillere, som skal være fra det land, som klubben er fra, når der spilles internationalt.

Samtidig arbejdes der på at indføre en regel om, at 5 af de 11 spillere i startopstillingen skal være nationale.

En unik spiller

Og han er ikke i tvivl om Eriksens muligheder for at komme afsted.

- Det er OB's målsætning at udvikle spillere til vort førstehold, men indimellem dukker der spillere op, som er så unikke, som skal have en chance for at nå endnu mere i første omgang, tilføjer Uffe Pedersen om Christian Eriksen og spejder ud på banen.

- Eriksen bliver ikke sindsyg høj, men han er ekstraordinær, fordi han er så hurtig i opfattelsen og i sit handlemønster. Han ser ting, som spillere i hans alder normalt ikke gør. Han er sublim og sparker godt med begge fødder.

Glimtvis klasse

Det ses i glimt denne lørdag eftermiddag, når Christian Eriksen vifter en modstander væk med en for-finte og nærmest blindt spiller bolden i det frie rum i samme tempi.

- Men en tilværelse i udlandet er svær at snakke med om, når man ikke, som forældrene og Christian nu får lejlighed til selv at se det. Vi har ikke behov for at være med, for der skal ikke forhandles, og vi er helt trygge ved Albert Capellas, siger Uffe Pedersen.

- Vi giver Christian er kvalificeret mulighed for at træffe en beslutning.

Hvis det bliver til en kontrakt er det meningen, at Christian mor skal med ned og bo i Barcelona.

- Christian har to år tilbage af sin kontrakt og meget længere kan vi ikke give ham, når han er under 18. Også derfor lader vi ham tage afsted, når interessen er så konkret, tilføjer Kim Brink.

AB'er i fokus

I går eftermiddags var det AB's målscorer David Boysen, der faldt i øjnene. Og ikke mindst i ørerne, da Martin Lund udlignede 47 sekunder ind i overtiden.

- Fuck, fuck, fuck, skreg Boysen, så det kunne høres op på Søndre Boulevard.

Den slags gør man ikke i Barcelona.

Drømmen om Barca lever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce