Prostituerede slås for købesex

En nystiftet forening af prostituerede vil argumentere imod et forbud mod købesex. Og det bekymrer dem, der mener, at de prostituerede ville leve et bedre liv, hvis de ikke var nødt til at sælge sig selv.
Foto: colorbox

Prostituerede slås for købesex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nystiftet forening vil blande sig i debatten om kriminalisering af prostitution.

Købesex skal ikke forbydes.

Budskabet kommer fra en nystiftet forening af prostituerede. De mener, at politikere og meningsdannere er ude på et sidespor, når de råber højt om at kriminalisere prostitution for at hjælpe kvinderne i faget.

- Vi er ikke ofre. Vi sælger sex af egen fri vilje, lyder det samstemmigt fra syv prostituerede, der i går stillede op til pressemøde på Museum Erotica i København.

Men de samme udskældte meningsdannere og politikere, som kvinderne peger fingre af, ryster på hovedet. For den nye forening, der har fået navnet Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), repræsenterer kun en meget lille del af prostitutionsmiljøet. Og når medierne savler efter pornohistorier, så er SIO blot med til at skævvride sandheden om livet som prostituerede.

- Det er jo bekymrende den effekt, SIO har på medierne, fordi det forrykker jo billedet. Nu bliver det acceptabelt for folk at sige: "Se bare! Prostituerede er glade og smukke". Og det er jo ikke hele sandheden, siger Karen Sjørup, der er leder af Center for Ligestillingsforskning ved Roskilde Universitet.

- De fleste tager skade

Også den tidligere prostituerede Odile Poulsen, der blandt andet har været med til at punktere myten om den lykkelige luder, mener, at SIO er på afveje.

- Det kan godt være, at der er en meget lille procentdel, som godt kan fungere i miljøet, uden at det psykisk eller fysisk ødelægger resten af deres liv. Men størstedelen af de kvinder, der er i prostitution, tager skade, siger Odile, der nu arbejder som forfatter og psykoterapeut.

Men tilbage på Museum Erotica står kvinderne fast.

- En kriminalisering rammer alle, og hjælper ingen, svarer en af pigerne, der kalder sig "Feministen".

På Istedgade, hvor værestedet Reden ligger, er forstander Dorit Otzen ikke enig.

- For de kvinder, som kommer hos os, er prostitution lig penge og dermed adgang til heroin. Hvis man spørger dem til livet i prostitution, så synes de, at det er et helvede, siger Otzen.

Men de prostituerede griner sammen med gadejurist Nanna Gotfredsen, psykolog Liese Recke og sexarbejderaktivist Maj Christensen. De mener, at Otzen er på et kristent korstog.

- Vi snakker også med gadepigerne og kender deres behov. De ønsker heller ikke, at sex skal forbydes. Otzen refererer ikke gadepigernes stemmer, men sin egen, lyder det fra Maj Christensen, der selv har arbejdet som prostitueret.

Prostituerede slås for købesex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce