De bedste dommere undgår OB

Danmarks bedste dommer, Claus Bo Larsen, i aktion forleden, da OB mødte Brann Bergen i en træningskamp. Men den fynske FIFA-dommer nægter altså for 14. år i træk at dømme OB's turneringskampe.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

De bedste dommere undgår OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken Claus Bo Larsen eller Peter Rasmussen ønsker at dømme OB i Superligaen på grund af inhabilitet

FODBOLD: Ifølge FIFA's rangering er Claus Bo Larsen og Peter Rasmussen nummer et og tre i den danske dommer-top.

Alligevel ønsker ingen af dem fortsat at være neutral opmand i superliga-kampe med OB som den ene deltager.

Til fortørnelse for OB, der gerne vil have de allerdygtigste dommere til også at dømme deres kampe.

- Det er da ærgerligt, at de bedste dommere ikke vil dømme vores kampe. Vi ville da helst have, at vores kampe blev dømt af dommere på allerhøjeste internationale niveau, siger direktør Kim Brink, der dog ikke vil tage ordet "konkurrenceforvridende" i sin mund.

- Men det svarer jo til en salgsdirektør, der siger til sit firma, at han af en eller anden grund ikke ønsker at sælge sine produkter i Jylland. Der er jo en gradsforskel på at have en dommer, som er vant til store europæiske kampe, og så én, der lægger en ikke så international linje. Netop Claus Bo Larsen er jo kendt for ikke lade sig distrahere af 20.000 tilskuere, der er på nakken af ham, tilføjer Kim Brink.

DBU har også lagt pres på de to dommere, som afviser at fløjte OB's kampe, fordi de begge bor i Odense og dermed føler sig inhabile.

- Den holdning er vi formelt set ikke enige i. Vi ser intet problem i, at de fløjter OB's kampe, selv om de er bosat i Odense-området, siger Kaj Østergaard.

Han er formand for Elitedommer-gruppen under DBU's dommerudvalg og påsætter dommere til superliga-kampene.

- Til gengæld accepterer vi deres synspunkter, for vi får intet ud af at tvinge dem til det, når nu de føler ubehag ved det. Vi opnår kun det bedste resultat, hvis dommerne er villige til at påtage sig en opgave, tilføjer Kaj Øster­gaard.

- Er det ikke et problem, at en enkelt klub ikke får lov til at lade deres kampe dømme af to fra top tre blandt danske dommere?

- Vi har ikke oplevet det som et uoverskueligt problem. Vi har mange andre gode FIFA-dommere. Hvis der skulle opstå en situation sådan rent hypotetisk, så vi havde for få FIFA-dommere, så ville vi kunne løse det. Hvis vi bad dem inderligt om at dømme OB's kampe, så ville de også gøre det, mener Kaj Østergaard.

Intet krav fra DBU

Claus Bo Larsen bekræfter, at hvis der kom et krav fra DBU om, at de to fynboer skulle dømme OB, så bøjede de sig.

- Det her er helt og holdent min egen holdning, som DBU så har respekteret. Den holdning har jeg haft lige siden 1994, og det ville være helt tosset, hvis jeg ændrede mening de sidste to-tre år af min karriere på topplan, siger Claus Bo Larsen.

- Når man kigger på rangeringen af dommerne, så er der altså ikke så stor forskel på nummer et og syv, at det bør være noget problem for OB.

- Jeg var forleden nede og fortælle OB's spillere om regelsættet, og de spurgte mig da også, om jeg ikke nu ville dømme deres kampe.

- Det ville jeg ikke, fordi det ville kunne være til skade for OB, hvis jeg i min iver for ikke at blive kaldt hjemmedommer havnede i den anden grøft og undlod at fløjte et straffespark til OB, tilføjer Claus Bo Larsen.

Han erkender, at både Kaj Østergaard og Peter Mikkelsen fra elite-dommerudvalg gerne så, at han ændrede holdning.

- Men jeg har rendt i OB og dømt alle deres ungdomshold, da jeg var ung dommer. Det vil være for svært. Jeg har heller aldrig dømt kampe for OKS, hvor jeg har fået min fodboldopdragelse, tilføjer topdommeren.

Thomas Vejlgaard er den tredje fynske dommer blandt de syv danske FIFA-dommere, men han bor i Ringe og har hele tiden ikke haft kvaler over at dømme OB's kampe.

Nicolai Vollquartz bor i Viborg og vil ikke dømme Viborgs kampe, og Henning Jensen ønsker ikke at fløjte FC Midtjyllands kampe.
Topdommerne
Danmarks FIFA-dommere 2008:

Claus Bo Larsen (FIFA Top Class Referee).

Nicolai Vollquartz (FIFA Category 1).

Peter Rasmussen (FIFA Category 2).

Michael Svendsen (FIFA Category 3).

Anders Hermansen (FIFA Category 3).

Thomas Vejlgaard (FIFA Category 3).

Lars Christoffersen (FIFA Category 4).

Peter Rasmussen og Thomas Vejlgaard er begge rykket en kategori op.

Lars Christoffersen kom før jul ind på FIFA-listen i stedet for Emil Laursen, der kun fik begrænsede internationale opgaver.

Kilde: DBU

De bedste dommere undgår OB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce