Generalen taber terræn

Programdirektør Palle Strøm fylder 40 år i dag.

Generalen taber terræn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2's programdirektør får ingen succeser på gavebordet

40 år: I snart to år har Palle Strøm været programdirektør på TV 2, og han er dermed en af generalerne i kampen om at vinde de danske tv-seeres hjerter.

Når Palle Strøm i dag fylder 40 år, må han konstatere, at hans strategi i slaget foreløbig har givet flere nederlag end sejre. Seerne er sivet fra TV 2's hovedkanal, der står for 75 procent af stationens indtægter, og dermed er de røde tal i regnskabet begyndt at blinke endnu kraftigere.

Seneste nederlag på slagmarken er TV 2's store satsning, "Varm på is" fredag aften. Den er godt og grundigt blevet kørt af banen af DR's "X-factor" i en grad, så skøjtevært Bubber og kompagni er sendt langt ud i kulden.

At nederlaget ærgrer den ellers succesrige Palle Strøm, er der ingen tvivl om. Da TV 2's udfarende og nu forhenværende chef Per Mikael placerede ham i chefstolen efter Bo Damgaard, havde han en række succeser med i bagagen, som skulle følges op af nye af slagsen, lavet med den brede pensel på hovedkanalen.

Succceser på DR

Palle Strøm var tilbage i 1990'erne med til at sætte fut i dansk ungdoms-tv med programmer som "Gotha", "Tim & Gordon" og "Transit", som blev store succeser på DR. Da han i 1997 blev hentet til TV 2 som underholdningsredaktør, fortsatte han med succeser som "Den Store Klassefest", "Årgang Nul" og "Finnsk Fjernsyn".

Med dem i ryggen blev han i 1999 sat til at udvikle en ny kanal på TV 2. Barnet kom til at hedde Zulu, og her fortsatte han sit projekt med at drive livsglæde ind i danskerne. Det var fra hans hjerne og hånd, at programmer som "Åndernes magt", "FC Zulu" og "Klovn" kom på skærmen.

TV 2's øverste ledelse havde da spottet Palle Strøms kreative evner, og derfor blev han i 2007 udnævnt til programdirektør for hele mediekoncernen. Hans arbejde foregår dels ved skrivebordet i TV 2's glaspalæ i København, dels i jakkesæt til møder i ind- og udland med mediemarkedets tunge drenge.

- Det bliver bedre

Fritiden deles med familien, som består af konen, Louise, og deres datter og en gang badminton. Han er medlem af Akademiet for Fremtidsforskning og blev for en halv snes år siden beæret med tv-prisen "Den Gyldne Rose" for programmet "Den Store Klassefest".

Her ved sin 40 års fødselsdag må Palle Strøm se langt efter succeser og udmærkelser på sit gavebord, men han er sikker på, at de nok skal komme.

- Hovedkanalens profil var en smule uskarp i 2007. Det skal ændres, og det bliver det også, siger en optimistisk programdirektør.

Generalen taber terræn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce