Jobsøgning over computeren


Jobsøgning over computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvejer du at søge nyt job? Så vil du formentlig kigge jobannoncer på nettet og måske også sende din ansøgning elektronisk. Vi har samlet nogle informationer og råd, som er gode at have, inden du kaster dig over din næste ansøgning

Det er som bekendt ingen skam at gå, hvis man bliver smidt ud, men det er heldigvis de færreste af os, som oplever at blive fyret. Derfor er der nu alligevel en tid til at komme og en tid til at gå, og det ved danskerne godt. Ifølge en undersøgelse, som blev offentliggjort af Europakommissionen sidste år, skifter danskerne nemlig hyppigere job end nogen andre i EU.

Vi er med andre ord særdeles øvede i at søge job, og det burde give os stor sikkerhed i denne disciplin, men gør det så det?

Ifølge en undersøgelse, som det internationale rekrutteringsfirma Kelly Services har gennemført blandt mere end 115.000 mennesker i 33 lande inklusive Danmark, mente 76 procent af de adspurgte, at de gjorde det godt ved jobsamtaler, 10 procent mente, at de ikke gjorde, og 15 procent var ikke sikre. Mænd var generelt mere selvsikre omkring deres formåen ved jobsamtaler end kvinder.

Så langt så godt, men samtidig viser undersøgelsen, at mens 51 procent af de adspurgte er sikre på, at deres cv præsenterede dem på den bedst mulige måde, mente 23 procent, at det ikke gjorde, og 26 procent var usikre.

Næsten halvdelen af danskerne er med andre ord i tvivl om, hvorvidt deres cv præsenterer dem på den bedt mulige måde.

- Ansøgerne får ofte kun én chance for at sælge sig selv til en potentiel arbejdsgiver, så de er nødt til at udnytte alle muligheder fuldt ud. Det betyder, at det er vigtigt at have et godt cv og en klar idé om sine egne styrker. Det hjælper også, hvis ansøgeren kan samle noget information om virksomheden inden en samtale for at identificere, hvordan hans eller hendes særlige erfaring og baggrund kan tilføre værdi til en eventuel arbejdsgiver, siger Henrik Bruun, administrerende direktør i Kelly Services Danmark.

Det gode cv

Men hvad er et godt cv? Ifølge Regitze Rose fra AS3 Employ-ment, en privat rådgivningsvirksomhed, som siden 1989 udelukkende har beskæftiget sig med at rådgive og hjælpe mennesker videre i job og karriere, findes der ikke ét svar på det spørgsmål.

- Der er mange måder at udarbejde et cv på. Et cv er personligt, og derfor er der ingen, der kan give opskriften på det "rigtige" cv. Hvad der er rigtigt for dig, er måske forkert for en anden jobsøger - eller omvendt, forklarer Regitze Rose. Der kan dog opstilles nogle retningslinjer for udarbejdelse af et cv.

- Dit cv skal fortælle, hvad der er specielt ved lige netop dit erhvervsforløb, så læseren får et billede af dig og din baggrund både i forhold til kompetencer og personlige forhold. Det bør besvare spørgsmålet: "Hvad er specielt ved dig og de opgaver, du hidtil har løst?" Derfor er det ikke tilstrækkeligt, at du skriver titler og datoer for dine ansættelser. Beskriv i stedet indholdet af dit arbejde, de opgaver du har haft, og den branche du eventuelt har arbejdet i. Det giver et bedre og mere detaljeret billede af dig, og hvad du kan tilbyde, siger Regitze Rose.

Hun forklarer, at der principielt findes to former for cv: Det funktionsopdelte med fokus på dine funktioner og kompetencer, og det kronologisk opdelte med fokus på ansættelsessteder, uddannelsesmæssig baggrund og tidspunkter i kronolo- gisk rækkefølge.

- Det er en smagssag, om du vil benytte et kronologisk cv eller et funktionsopdelt cv til at præsentere dig. Du skal dog undgå et "gravstens-cv", hvor du kun opremser titel og datoer. Fortæl i stedet hvilke opgaver du har løst, hvilket ansvar du har haft, og hvilke resultater du har opnået. Dit cv skal jo være god reklame, som ærligt og positivt fortæller om alle dine gode sider, men udelader de dårlige, siger hun.

14 procent uærlige

Det med at være ærlig er sådan lidt en elastisk formulering. I Kelly Services undersøgelse indrømmede 14 procent af de adspurgte, at de havde været uærlige på deres cv eller til en jobsamtale. De oftest brugte usandheder var forhøjede lønninger fra tidligere job og at udelade negative detaljer. Men det er nu ikke nødvendigvis en dårlig idé at sætte sig selv i et positivt lys.

- Selvfølgelig skal man ikke lyve eller fortælle urealistiske ting, der giver bagslag ved et indhug i ens troværdighed. Men hvis du vil blive lidt bedre, bør du starte med at stille dig selv i et godt lys. Man skal passe på, at det ikke bliver praleri. Men hvis der er noget i det, kan man sende sit cv rundt og skabe en god fortælling om sig selv. Sørge for, at chefen siger noget godt, inden man starter, for andre folk vil gerne have, at man lever op til det indtryk, de har af en, forklarer Jacob de Lichtenberg, som er cand. merc.psyk-studerende på Copenhagen Business School og underviser i det at "fortælle sig selv bedre" for dlb.dk.

Nettet er fremtiden

Som i så mange andre sammenhænge har internettet også ændret det at søge job. Faktisk har hele 69 procent af arbejdsstyrken i dag prøvet at lægge deres cv på en online-database, og størsteparten af alle ansatte har fundet deres nuværende job via en annonce på nettet. Det stiller naturligvis nye krav til, hvordan man udformer ansøgning - eller gør det?

Ifølge Karrierevejviseren, som udgives hvert år i november til sidsteårsstuderende på de videregående uddannelser i Danmark, skal den elektroniske ansøgning fremstå som en almindelig ansøgning: Fald ikke for fristelsen til at skrive en kort ansøgning i selve e-mailen. Formulér i stedet en kort følgetekst i e-mailen og vedhæft selve ansøgningen, som du har skrevet i et almindeligt tekstbehandlingsprogram som for eksempel Word. E-mailprogrammer rummer nemlig ikke de samme redigeringsmuligheder, og man kan let komme til at sjuske lidt, fordi man normalt ikke går så højt op i formulerings- og slåfejl i e-mails.

Noget, der trækker i negativ retning, er en sjusket ansøgning. Selv om du sender din ansøgning via nettet, bør du bruge lige så mange ressourcer som ved en almindelig ansøgning. Den skal være lige så gennemarbejdet. Ordlyden i din ansøgning og dit cv skal være ligesom i et brev - uden stave- og slåfejl. Oftest printer virksomheden ansøgningen ud, og så skal den helst ikke fremstå negativt i forhold til de traditionelle ansøgninger i bunken, lyder nogle af rådene.

Retfærdigt behandlet

Et andet råd er at sikre sig, at "Ændringer"-funktionen i Word er slået fra, så du ikke ender i samme situation som statsminister Anders Fogh Rasmussen, der i 2004 udsendte sin nytårstale til pressen i et Word-dokument og dermed afslørede, at det var Christopher Arzrouni, daværende erhvervsjuridisk chef for Dansk Industri, som havde oprettet dokumentet. Det var noget, store dele af pressen morede sig en del over, og - vigtigere for statsministeren - det tog en stor del af opmærksomheden fra indholdet af talen. Statsministeriet udsender nu kun pressemeddelelser i sikre pdf-filer, og det var måske også en løsning for dig? Så er du samtidig også sikker på, at de i udskrevet form ser ud nøjagtig, som de gør hjemme hos dig selv.

For mange er det udfordrende at søge job og skulle til jobsamtale, men ifølge Kelly Services er det ikke den værste del af rekrutteringsprocessen: Det værste aspekt af rekrutteringsprocessen er ifølge 46 procent af respondenterne "at vente på svar", efterfulgt af "at deltage i jobsamtale" (18 procent), "at søge et job" (13 procent), "at udfylde jobansøgning" (12 procent) og "at forberede cv" (10 procent).

Til gengæld kan du glæde dig over, at 87 procent faktisk mener, at arbejdsgivere generelt behandler dem retfærdigt ved jobsamtaler.

Jobsøgning over computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce