Hun får Nordfyn til at synge med

Se billedgalleri
Tove Hansen fra Bogense har i mere end 40 år leveret sange til festlige lejligheder i det nordfynske område. I lighed med eksempelvis præsten kender hun mange af familiernes historiier i lyst og nød, og for fleres vedkommende har hun skrevet sange til både deres barnedåb, konfirmation og bryllup. Selv tager hun aldrig til en fest i familien, uden at have en sang med, der er skrevet specielt til lejligheden.

Hun får Nordfyn til at synge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BOGENSE: - Jeg er lige ved at lægge sidste hånd på en sang, forklarer Tove Hansen, da Stiftstidende kommer på besøg.

- Det er til min mor, som snart har fødselsdag. Jeg medbringer altid en sang, når jeg bliver inviteret til fest, for jeg føler, at folk forventer det, fortsætter hun, mens hun sætter et punktum og taster "gem" på computeren

I Tove Hansens arbejdsværelse, eller sangstuen, som hun selv kalder det, er alt indrettet med et eneste formål for øje: At skrive sange til enhver festlig lejlighed. Det har den 61-årige nordfynbo gjort i 22 år, og hun kan ikke få nok.

- Det er en sjov hobby, for det er altid glade mennesker, der kommer her, smiler hun.

Ifølge Tove Hansen er en god festsang kendetegnet ved, at den er nem at synge, og at den er både sjov og personlig.

- Jeg skriver for hele Nordfyn, og jeg kender alle de pinlige episoder, afslører hun.

Travl konfirmationstid

Telefonen ringer, og Tove Hansen springer op og griber røret. I den anden ende er en kunde, der mangler et musikalsk indslag til en fest.

- Vil du komme og snakke om det, eller vil du hellere sende mig en mail, spørger sangskriveren og bladrer i sin kalender.

Da hun lægger på, er endnu en aftale kommet i hus.

- Konfirmationstiden er den travleste tid, forklarer Tove Hansen undskyldende og sætter sig tilbage til det runde bord.

Det er ved dette bord, at hun inviterer folk til at bænke sig, når de kommer for at snakke om en sang, de vil have hende til at skrive.

- Jeg lytter og noterer, og ud fra emnerne vurderer jeg, om det skal være en sang med lange eller korte vers, lyder det fra Tove Hansen, som i denne tid ofte må skrive flere sange om dagen.

En af hendes yndlingsmelodier er "Man kan vel ikke gøre for, at man har charme" fra Sommer i Tyrol, og den er også meget populær hos kunderne, som giver 300 kroner pr. sang.

Skrev for brud og gom

- Mange kommer her igen og igen, og jeg har også været ude for at skrive fire-fem sange til samme konfirmation, griner Tove Hansen, som har oplevet mange pudsige episoder i løbet af sine 22 år som festsangskriver.

- Der var en gang en brud, der ringede, fordi jeg skulle skrive en sang til hendes kommende mand, og vi aftalte, at hun skulle komme en halv time senere, husker Tove Hansen.

I løbet af telefonsamtalen blev hun dog langsomt klar over, at den mand, der sad ved siden af hende i sangstuen for at få skrevet en sang til sin kommende kone, var gommen til damen i telefonen.

- Så var det bare med at finde på en undskyldning og få gommen hurtigt ud ad døren, fortæller Tove Hansen, som holder hemmeligt, hvem hun skriver sange til, ind til festen er vel overstået.

Hun får Nordfyn til at synge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce