Mosaik over et skrøbeligt sind


Mosaik over et skrøbeligt sind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når der ikke er nogen, der er døde, burde alt jo være godt - men er det bare langtfra altid.

I Anne Lise Marstrand-Jørgensens lille fine roman "Ingen" fastslår hovedpersonen Elisabeth i første linje: "Ingen er død. Jeg er ikke kommet til skade. Jeg har et hjem."

Alligevel er Elisabeth ikke glad. For hendes kæreste er forsvundet, naboerne opfører sig mistænkeligt, og måske er der sket hendes datter noget ondt. Elisabeth har været indlagt på en psykiatrisk afdeling tre gange, og hun frygter, at det skal ske igen. Men hun kan blot magtesløst registrere, hvordan hendes hverdag atter er begyndt at smuldre - og det er svært at bevare sin sunde fornuft, når omverdenen består af uigennemskue­ligheder.

"Ingen" er en usammenhængende bog. Den består af en skønsom sammenblanding af tankestrømme, flash backs, datid, nutid, drømme og virkelighed. Også rent typografisk er bogen et flimmer af forskellige indtryk: små og store og kæmpestore bogstaver myldrer mellem hinanden, ord er trykt ovenpå hinanden, lodret og vandret og endda i cirkler.

Bogen igennem må læseren altså kæmpe for at samle de flyvske dele til et mønster eller en mosaik. Og dette er bogens genistreg, for hvordan viser man bedre hovedpersonens kamp for at skabe sammenhæng end ved at lade læseren prøve det samme?

På denne måde lykkes det Anne Lise Marstrand-Jørgensen på troværdig vis at give læseren et fint og sjældent indblik i et skrøbeligt sind.

Om bogen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen: "Ingen". 168 sider, 199 kr. Gyldendal.

Mosaik over et skrøbeligt sind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce