En bog for Johnny Depp


En bog for Johnny Depp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Australsk roman er begejstrende, mærkelig og sparker til alle fordommene

"Alle europæere ser ældre og vredere ud end de faktisk er, det er en hvid ting".

Sådan præsenterer Prabaker sin nye ven, Lin, for sine landsmænd.

Lin er tidligere heroinmisbruger og dømt for væbnet røveri.

Han flygter fra Australien til Bombay og opretter en sundhedsklinik midt i slummen, arbejder for den indiske mafia og formidler samtidigt et flerdimensionelt billede af Bombay og dens indbyggere og især dem i slummen, mennesker der har sig lært at leve sammen, selv om de bor tæt som rotter i et område der måske burde være forbeholdt denne dyreart.

Det er en handlingsmættet beskrivelse af Lins liv med "venligt kaos" og kriminalitet, om de stående babaer, en munkeorden der altid står op, om besøget i en indisk landsby, hvor de omsorgsfuldt våger over den ensomme australier om natten og giver ham navnet "fredens mand", og om vennerne, der henter en bjørn, så Lin kan få et rigtigt bjørnekram.

Lang, men kødfuld

Shantaram er en lang roman, men kødfuld, begejstret og indlevende leveret af en forfatter, der som jeg-fortælleren har levet af narkotikasalg, våbensmugling og siddet i fængsel på tre kontinenter.

En mærkelig fortælling, der sparker til alle fordommene, og efterlader læseren med en fortumlet følelse af at have lært noget væsentligt.

Måske er den også lidt vanvittig "...men det en form for vanvid som mange folk være enige i, indeni den stille del af deres hoveder."

Om bogen

Gregory David Roberts: "Shantaram". Oversat af Nanna Birch. 878 sider. 349 kroner, Birch.

Romanen filmatiseres i 2008 med Johnny Depp i hovedrollen.

En bog for Johnny Depp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce