Thomas B. Thriges Gade lukkes

Thomas B. Thriges Gade skal lukkes og så skal der bygges 700 underjordiske parkeringspladser.

Thomas B. Thriges Gade lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal vil sætte prop i begge ender af motorgaden og bygge 700 underjordiske p-pladser.

Thomas B. Thriges Gade i Odense skal lukkes i begge ender. Populært sagt sættes en prop i, så bilerne ikke længere kan komme igennem Odenses bymidte, men må nøjes med at kunne parkere på en af 700 nye p-pladser under den af mange forhadte motorgade.

Gaden fjernes simpelthen fra Albanigade og frem til krydset Østre Stationsvej/Hans Mules Gade og omdannes til et attraktivt byrum med plads til nybyggeri og parker. De bydele, der blev revet fra hinanden, da motorgaden blev etableret, smeltes igen sammen.

Sådan lyder borgmester Jan Boyes færdige plan efter år med snak. Den konservative førstemand præsenterede i aftes sin plan for det samlede byråd.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg går efter bredest mulig politisk tilslutning til en lukning af Thomas B. Thriges Gade. Jeg har da også svært ved at se, hvem der kan vende tommelfingeren nedad. Skulle planen ikke vinde gehør hos alle partier, har jeg dog mit flertal i byrådet på plads, hvorfor jeg allerede nu kan slå fast, at motorgaden bliver fjernet, understreger Jan Boye.

Borgmesteren var ellers tilhænger af at grave gaden ned i en tunnel.

- Det var for mig et middel til at skabe den sammenhængende bymidte uden biler på Thomas B. Thriges Gade, men denne løsning er bedre, mener Jan Boye.

En afgørende forudsætning for, at Thomas B. Thriges Gade kan fjernes, er, at en stor del af trafikken skal uden om centrum via kanalforbindelsen. Den skal være færdig i 2012.

Motorgaden blev indviet 6. maj 1970.

Thomas B. Thriges Gade lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce