TV-2 tilbage på skinnerne

Steffen Brandt og resten af TV-2 sprudler mest, når de leger og tør tegne uden for skabelonen, mener vores anmelder.
Foto: Carsten Bundgaard

TV-2 tilbage på skinnerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med Brandt som konduktør kørte TV-2 togtemaet fuldt ud med DSB-effekter og sange fra østjyske togstationer

Koncert

TV-2: "Station to Station tour"

####€€

Man skulle have haft en månekikkert med for at spotte premierenerver hos ét af landets mest rutinerede og elskede bands. Men tilsammen har de fire musikere vel også spillet flere premierer end skuespillerne på Det Kongelige Teater. Af samme grund manglede de måske den indestængte iver efter at detonere og efterlade samtlige tilskuere blæst omkuld.

Til trods for oprigtige høfligshedfraser og en pæn klat sange fra det nyeste album "For dig ku' jeg gøre alting", så føltes det i begyndelsen ikke helt, som om "alting" skulle tages helt bogstaveligt.

Naturligvis skal der nyt materiale på banen, men måske er tre på stribe én for meget. Specielt, når spændingskurven er lige så kuperet som den jyske hede og ikke som i andre momenter mere i stil med bakkerne ved Skanderborg.
TV2 Koncert Jeg har alle billeder ind under Odense, vidste ikke helt hvem der skulle bruge hvad.
TV2 Koncert Jeg har alle billeder ind under Odense, vidste ikke helt hvem der skulle bruge hvad.
Foto: Carsten Bundgaard

Hilsen til Bowie

Selv om den visuelle del af koncerten ikke just er nyskabende, så skaber det et fint modspil med et tog i evig bevægelse til de af sangene, der netop handler om længsel. Om at være langt fra. Eller helt og aldeles tæt på i øjeblikket.

Hele filmen ville egne sig perfekt som en reklamekampagne for DSB. Med sangene "På Skanderborg Station" og "Randers Station" fuldender man togtemaet, hvilket de 3500 passagerer på ingen måde brokker sig over, selv om de er stuvet sammen i en sveddryppende betonkupé, hvor de duggede ruder er afløst af beduggede fruer.

Hvis Harry var dalet ned fra loftet og havde overtaget trommestikkerne, ville jeg ikke have studset over det.

Senere understreger et finurligt, funky afbræk til David Bowies "Let's Dance" referencen til turnéens navn, der naturligvis er inspireret af "Station to Station"-albummet fra 1976. Og faktisk står det tydeligt, at TV-2 sprudler mest i de øjeblikke, hvor de leger og tør tegne uden for skabelonen.
Sætliste
Mere sympati på gaderne

Håbløst fortabt i dig

Prinsessen holder fridag

På Skanderborg Station

Amerika

Turbo

Nærmest Lykkelig

Rigtige Mænd

Jesus fra Jylland

Verdens Lykkeligste Mand

For dig ku' jeg gøre alting

Grib mig

Randers Station

Natradio

Vi Skaber En Verden Perfekt

Kom Og Se, Far Danser

Big time og honning

Der går min klasselærer

Hele Verden Fra Forstanden

Be Babalula

Fald Min Engel

Hvis du går ud nu

Ekstranumre:

De første kærester på månen

Op al den ting

Bag duggede ruder

Gråhårede evergreens

Amerika er én af de sange, hvor formen brydes mest med en Jimi Hendrix-inspireret solo og glødende bidrag fra orglet. Men vokalen er for lav og drukner i rytmegruppens effektfulde håndarbejde, hvilket desværre er tilfældet med flere af sangene i første sæt.

På "Verdens lykkeligste mand" finder vokalen igen sin plads i lydhierakiet, og på sangen om noget så ligegyldigt som Randers Station, rammer Brandts primære instrument plet.

Alligevel står "Natradio" som aftenens flottest fremførte sang, der med præcise temposkift og en simpel men rystende effektfuld tekst stikker ud og får et perfekt lag garniture af blæsertrioen, der generelt er medvirkende til at binde de herligt gråhårede evergreens sammen.

Odense Idrætshal, fredag: TV-2 - Station to Station tour

TV-2 tilbage på skinnerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce