Lykketofts og Hildens veje skilles

Hilden og Lykketoft bor nu hver for sig.

Lykketofts og Hildens veje skilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraternes formand Mogens Lykketoft og forhenværende kulturminister Jytte Hilden er flyttet fra hinanden efter 16 års ægteskab.

De to var Socialdemokraternes mest opsigtsvækkende ægtepar i en årrække, da Mogens Lykketoft styrede statsfinanserne med hård hånd, og Jytte Hilden med sin kontroversielle facon skabte opmærksomhed om ligestillings- og kulturområdet.

Ifølge bogen "Lykketoft", der udkom i efteråret, fungerede Jytte Hilden som hans politiske sparringspartner, efter at hendes egen aktive politiske karriere sluttede ved valget i 1998. Indtil for få måneder siden har Jytte Hilden desuden arbejdet som kulturchef på Det Kongelige Bibliotek.

Mødtes i skatteudvalg

Parret blev gift på Jytte Hildens 45-års fødselsdag i 1987. Ægteskabet var begges tredje. I bogen Lykketoft fortæller Mogens Lykketoft, at parret fandt interesse for hinanden i Folketingets Skatteudvalg.

- Jytte Hilden og jeg brændte sammen, da vi begge sad i Folketingets Skatteudvalg og var skoldede af brudne parforhold. Det blev til et samliv, der altid har været spændende og underholdende. Der har konstant været aktivitet, og vi har delt politisk engagement. Vi har arbejdet med fælles skriverier, og vi har sammen tænkt nye tanker om politik. Det har aldrig været et ægteskab, som den slags er flest. Vi har haft hver vores gevaldigt aktive tilværelse, fortæller Lykketoft.

Ifølge Ekstra Bladet har parret været separeret i en periode. Mogens Lykketoft har beholdt parrets lejlighed på Østerbro, mens Jytte Hilden har fundet ny bolig. På trods af bruddet omgås de to fortsat.

Mogens Lykketoft bekræfter bruddet, men ønsker ikke at kommentere det yderligere.

Lykketofts og Hildens veje skilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce