Mistanke om fyrværkeri i storbrand bestyrket

Se billedgalleri
Meget tyder på, at det var fyrværkeri, som flere øjenvidner så under den voldsomme brand i Svendborg Storcenter onsdag aften. Det viser en video-optagelse, som er optaget af Anders Sørensen, Svendborg. Videoen bringes her i samarbejde med TV2 Fyn.

Mistanke om fyrværkeri i storbrand bestyrket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget tyder på, at det var fyrværkeri, som flere øjenvidner så under den voldsomme brand i Svendborg Storcenter onsdag aften. Det viser en privat video-optagelse, som TV 2/FYN er kommet i besiddelse af.

Ifølge flere øjenvidner kom der fyrværkeri op i forbindelse med branden i T. Hansens bygning.

Svendborgs beredskabschef, Knud-Otto Westergaard, blev også kontaktet af et øjenvidne, der har observeret fyrværkeri under branden. Det var en forhenværende brandmand, der vurderede, at det var fyrværkeri, der røg af under branden.

Og efter at have set videoen er Knud-Otte Westergaard ikke i tvivl om, at det var fyrværkeri, der strøg op fra T. Hansen under branden:

- I hvert fald kommer der farver ud af det, der kommer på himlen, så der er jo nok ingen tvivl om, at det er nytårsfyrværkeri.

Han kan dog ikke afgøre, hvor meget fyrværkeri der blev antændt under branden, men fastslår, at der var en aftale med T. Hansen om, at forretningen ikke opbevarede fyrværkeri på adressen.

Han peger dog på, at forretningen ligesom private borgere må opbevare op til halvandet kilo fyrværkeri.

T. Hansens marketingschef, Frank Neumann, afviste torsdag, at der har været opbevaret fyrværkeri bygningen.

Professionel fyrværker Mogens Jørgensen fra Odense Festfyrværkeri har også set optagelserne, og heller ikke han er i tvivl om, at det er fyrværkeri, som skyder ud af det brændende Svendborg Storcenter.

Mogens Jørgensen vurderer, at fyrværkeriet, man kan se på optagelserne, svarer til et mindre nytårsbatteri.

Direktør Bent Jensen, T. Hansen Gruppen A/S, har i dag set video-optagelserne, men afviser fortsat, at der var fyrværkeri i bygningen.

Efterforskningsleder vicepolitikommissær Carsten Mogensen fra politiets særlige afdeling for personfarlig kriminalitet hos Fyns Politi er gået i gang med de tekniske undersøgelser. Fare for sammenstyrtning forhindrer dog, at politiet kan komme ind i den udbrændte del af bygningen.

Mistanke om fyrværkeri i storbrand bestyrket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce