Farvel til "Mister Folkebåd"

Ejnar Christensen i sin elskede folkebåd. Han er nu død, 83 år.

Farvel til "Mister Folkebåd"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejlere fra nær og fjern vil i dag sætte kursen mod Fredericia for at sige et sidste farvel til "Mister Folkebåd", Ejnar Christensen.

Den mangeårige formand for Dansk Sejlunion og farverige OL-boss døde i den forløbne uge 83 år gammel, og han bisættes i dag i Lyng Kirke i Fredericia, og vil blive mindet ved en efterfølgende reception i Fredericia Sejlklub.

Ejnar Christensen var født ud af sejlskibsslægt på Thurø i 1924. Da han var to, flyttede familien til Fredericia for at drive skibsproviantering. Med tilnavnet "Skibs-Ejnar" videreførte sønnen forretningen ved Gammel Havn frem til 1997, da han gik fra borde.

Han var inkarneret Nordisk Folkebåd-sejler i over 50 år og vandt det første DM i klassen i 1958. Også i Kielerwoche lagde han sine konkurrenter i kølvandet og sejrede i 1957 og 1959 i sin veltrimmede FD 201 "Janne". Han lagde gennem årene mange kræfter i Dansk Folkebådsklub, som kvitterede med at udnævne ham til æresmedlem.

OL-guld i Canada

I Dansk Sejlunion er Ejnar Christensen en legende. Han var formand for det vigtige OL-udvalg fra 1968-1980, og var dansk chef ved tre OL-sejlsportskonkurrencer: Kiel 1972, Kingston i Canada 1976 og Tallinn 1980. Et af de gyldne øjeblikke fra OL-sejladserne var solingens flotte guldmedalje på Ontario Søen i Canada.

Da Ejnar Christensen i 1980 gav roret som OL-boss videre, sagde Dansk Sejlunion et fortjent tak for indsatsen med sit Ærestegn. Han havde tidligere modtaget KDY's Honoris Causa, Dansk Idræts Forbunds Ærestegn og Fredericia Sejlklubs Ærestegn.

Farvel til "Mister Folkebåd"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce