Sejlere fra nær og fjern vil i dag sætte kursen mod Fredericia for at sige et sidste farvel til "Mister Folkebåd", Ejnar Christensen.

Den mangeårige formand for Dansk Sejlunion og farverige OL-boss døde i den forløbne uge 83 år gammel, og han bisættes i dag i Lyng Kirke i Fredericia, og vil blive mindet ved en efterfølgende reception i Fredericia Sejlklub.

Ejnar Christensen var født ud af sejlskibsslægt på Thurø i 1924. Da han var to, flyttede familien til Fredericia for at drive skibsproviantering. Med tilnavnet "Skibs-Ejnar" videreførte sønnen forretningen ved Gammel Havn frem til 1997, da han gik fra borde.

Han var inkarneret Nordisk Folkebåd-sejler i over 50 år og vandt det første DM i klassen i 1958. Også i Kielerwoche lagde han sine konkurrenter i kølvandet og sejrede i 1957 og 1959 i sin veltrimmede FD 201 "Janne". Han lagde gennem årene mange kræfter i Dansk Folkebådsklub, som kvitterede med at udnævne ham til æresmedlem.

OL-guld i Canada

I Dansk Sejlunion er Ejnar Christensen en legende. Han var formand for det vigtige OL-udvalg fra 1968-1980, og var dansk chef ved tre OL-sejlsportskonkurrencer: Kiel 1972, Kingston i Canada 1976 og Tallinn 1980. Et af de gyldne øjeblikke fra OL-sejladserne var solingens flotte guldmedalje på Ontario Søen i Canada.

Da Ejnar Christensen i 1980 gav roret som OL-boss videre, sagde Dansk Sejlunion et fortjent tak for indsatsen med sit Ærestegn. Han havde tidligere modtaget KDY's Honoris Causa, Dansk Idræts Forbunds Ærestegn og Fredericia Sejlklubs Ærestegn.
  • Fyens Stiftstidende