Nyt netværk giver en håndsrækning til ældre mænd, der har brug for en mandfolkesnak.
Det er ikke blødt brød og kaffestuesnak i aktivitetshuset, som ældre mænd har brug for, når de ikke længere selv kan komme rundt ved egen kraft.

Faktisk har de ikke engang brug for hjælp. De har brug for en håndsrækning og en mandfolkesnak.

Derfor har Socialministeriet netop bevilget 400.000 kroner til et forsøg i Odense, hvor man vil etablere et netværk af ældre mænd, der skal støtte andre ældre mænd, når de for eksempel får lyst til at komme på biblioteket, til foredrag eller ud at få en pot billard.

- Der eksisterer i forvejen et væld af tilbud i Odense. Men erfaringen viser, at mændene bliver væk. Det er tilbud for kvinder lavet af kvinder, siger leder Jess Kahr, der står bag projekt "Følgesvend".

Elene Fleischer, der blandt andet forsker i ældre mænds sociale liv mener, at projektet i Odense har ramt noget rigtigt.

- Det er lykkedes at skabe en ligeværdighed mellem den, der har brug for støtte og den, der giver dem. Det er helt afgørende, når det er mænd, det handler om, siger Elene Fleischer.

Baggrunden for ordningen med følgesvende er blandt andet, at mænd typisk har et mindre socialt netværk end kvinder at trække på, når de kommer op i alderen.

Det afspejler sig også i statistikken over selvmord. Hvert år tager cirka 100 danskere over 75 år deres eget liv. Fire ud af fem selvmord blandt landets ældste begås af mænd, hvilket gør dem til den største selvmordsgruppe i Danmark.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
- Godt at snakke med en voksen mand

- Godt at snakke med en voksen mand

Hvem kan blive følgesvend

200 aktivitetstilbud...