Et håndtryk man husker


Et håndtryk man husker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piontek ringede aldrig. Så den unge, politiske komet Dan Jørgensen kom i stedet på hold med Clinton, Nyrup og Blair. Han er tilmed set i camouflagetøj

MORUD: Landstræner Sepp Piontek ringede aldrig. Dengang i klaphattens tid i fattig-firserne.

Derfor var det Elkjær, Laudrup, Lerby og alle de andre, der spillede sejrene hjem på alverdens udebaner for lille Danmark.

Men nu gør den unge politiske komet, socialdemokratiske Dan Jørgensen, det på en måde også. Spiller på udebanen, hvor han kæmper om politiske point nede i Bruxelles.

- Som barn ville jeg være professionel fodboldspiller, fortæller Dan Jørgensen, der dog ikke blev det.

Men han scorede trods alt engang ni mål i en Serie 5-kamp for Vigerslev mod Roer­slev.

Derimod gik Dans vej mod udebanerne via den politiske hovedfærdselsåre.

I samfundsfagstimerne i 3.g på Nordfyns Gymnasium - hvor han i øvrigt var i samme klasse som partifællen og folketingskandidaten Johannes Lundsfryd Jensen - fandt Dan Jørgensen ud af, at han ville læse statskundskab.

Derfor flyttede Dan Jørgensen til Århus for at læse. Og så tog det politiske ligesom fart, mens alle tanker om Piontek blev glemt og lagret i hukommelsen.
Et håndtryk man husker for livet. Dan Jørgensen mødte Bill Clinton i New York. Det er en af goderne ved at være politiker. Privatfoto
Et håndtryk man husker for livet. Dan Jørgensen mødte Bill Clinton i New York. Det er en af goderne ved at være politiker. Privatfoto

Det tog fart i 2002

- Jeg blev valgt ind som en af de yngste danskere nogensinde til Europa-Parlamentet. Jeg fik næsten 800 stemmer på Fyn, husker Dan Jørgensen, som for alvor begyndte at mænge sig med de store drenge i klassen.

Det startede for så vidt i efteråret 2002, hvor Dan Jørgensen var i praktik i Europa-Parlamentet.

- Jeg var ansat i De Europæiske Socialdemokraters gruppe i informations- og kommunikationsafdelingen. Jeg har altid været interesseret i EU-politik, men det var her, jeg for alvor fik lyst til selv at stille op til Europa-Parlamentet. Jeg oplevede nemlig her på nærmeste hold, at det var muligt for de folkevalgte at gøre en forskel. Jeg så, at visionen om et socialt og grønt Europa er en mulighed, forklarer den nu 32-årige politiker.

I foråret 2003 blev han opstillet som kandidat i Århus. Den gamle ørn, Svend Auken, tog den unge opkomling under vingerne og gjorde ham mere flyveklar end et Dash 8-fly. Ready for take-off. I sommeren 2004 blev Morud-drengen så valgt ind i de poltiske gemakker.

- Det var en underlig og utroligt dejlig fornemmelse at komme tilbage til min gamle arbejdsplads nu som MEP - med stemmeret, fortæller Dan Jørgensen.

Dan Jørgensen er kendt for at kæmpe for et mindre CO2-udslip. Men de færreste ved vel, at han helt fra barnsben var en supernørd i naturen.

Som barn kunne han nemlig ofte ses trave omkring Langesø. I camouflagetøj med fuglekikkert, mens han også har været med som tidtager ved DM i østersåbning engang.

- Når jeg er hjemme fra Bruxelles, går jeg altid en tur rundt om Langesø, fordi det er min yndlingsplet i kongeringet, forklarer Dan Jørgensen.

Derudover kan det om personen Dan Jørgensen nævnes, at han fløj 104 gange i 2006, at han lider af højdeskræk, men har sprunget med faldskærm, at han mødte en haj på 25 meters dybde, at han aldrig har været på Skagen, men været i Guatemala, at han ifølge sig selv er elendig i et køkken, men har bagt pandekager til tidligere vicepræsidentkandidat, Senator Joseph Lieberman, at han engang har arbejdet fire måneder som bryggeriarbejder ved Albani i Odense, mens han engang også var avisbud for denne avis. På en 16 kilometer lang rute gennem Morud og Væde.

- Jeg skulle kun aflevere 20 aviser, kommer det med lethed fra Dan Jørgensen, hvis yndlingsserie i tv måske ikke overraskende er "Præsidentens mænd" ("The West Wing").
Dan Jørgensen kommer fra Morud, er indtil videre single, har gået på Nordfyns Gymnsaium, men er nu politiker i Bruxelles i Europa-Parlamentet.
Dan Jørgensen kommer fra Morud, er indtil videre single, har gået på Nordfyns Gymnsaium, men er nu politiker i Bruxelles i Europa-Parlamentet.
Foto: Lars Svankjær

Sej Bill

Og rent faktisk har Dan Jørgensen mødt en ægte amerikansk præsident personligt. Bill Clinton.

- Ham Clinton, hen er for cool. Jeg mødte ham i New York til et møde om sundhedspolitik. Jeg talte med ham et par minutter, og han var helt fantastisk, klog, humoristisk og nærværende. Man tror faktisk på ham, når han siger, at han er "happy to meet you", forklarer Dan Jørgensen stolt.

På sit cv af personlige møder med verdenskendte notabiliteter kan Dan Jørgensen derudover skrive om sammenkomster med Dalai Lama (ifølge Dan "humoristisk"), Tony Blair ("sminket"), Mikhail Gorbatjov ("kedelig") og Jodle Birge (!). Han arbejder desuden sammen med Poul Nyrup Rasmussen næsten dagligt.

Men sådan var det også for Elkjær, Laudrup, Lerby og de andre. De mødte også berømtheder som Maradona, Platini og Matthäus i deres hverv som fodboldspillere ude på Europas grønne slagmarker, hvor resultaterne skulle køres hjem.
Billedtekst 4
Billedtekst 4
Foto: Lars Svankjær

Et håndtryk man husker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce