Tegneserierne får farver

"Tøzer i Byen" tegnes og skrives af makkerparret Gray Jolliffe og Michael Shackleton. De har arbejdet i reklamebrancen i mange år, før de sammen kastede sig ud i en moderne satirestribe.
Foto: Yilmas Polat

Tegneserierne får farver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagsidens tegneserier får farver fra i morgen - og vi har verdenspremiere på helt ny stribe

En tidlig julegave til læserne er på vej med avisbudet: Fra i morgen er Bagsidens tegneserier i farver. Samtidig præsenterer vi to nye striber, "Perler for svin" og "Tøzer i byen".

"Perler for svin" er en amerikansk stribe om fire dyr, der konstant misforstår hinanden - den grådige Rotte, den blide Gris, den evigt bekymrede Zebra og den lidt for kloge Ged. Stregen er minimalistisk, men det er humoren ikke.

"Tøzer i byen" er en engelsk stribe om tre veninders evige kamp mod deller, modediller og mænd. Den er blevet kaldt tegneseriernes svar på tv-serien "Sex and the City".

For at give plads til nyt, skal man skille sig af med noget gammelt, så vi har valgt at sige farvel til to af vores ældste striber: "Ferd'nand" og "Bjørn og Bjørn".
"Perler for svin" er skabt af Stephan Pastis, som egentlig er advokat med speciale i forsikringsret. Et møde med Charles "Radiserne" Schultz fik ham til at rydde kælderen og indrette tegnestue. Serien startede sit liv på nettet, men røg hurtigt på tryk, da den blev rost af kendte tegneserietegnere.
Foto: Yilmas Polat

Vores helt egen stribe

Men den største nyhed er, at vi præsenterer en helt ny stribe, som aldrig har været trykt. Den hedder "Stigs Stribe" og er tænkt og tegnet af Stig Kristensen, en ung filosofistuderende, som bor i Odense.

Stig Kristensen vandt tidligere på året en talentkonkurrence i DR om at skabe en ny dansk tegneserie, og vi er faldet pladask for hans sære og snurrige univers af dyr og mennesker samt hverdagsgenstande med meget menneskelige egenskaber.

Blandt de faste figurer er to guldfisk, der drømmer om at erobre verdensherredømmet, pingviner med pladsproblemer og en trio bestående af en blyant, et viskelæder og en blyantspidser, som har et noget anstrengt forhold til hinanden.

Det hører til sjældenhederne, at en dansk avis præsenterer sin helt egen tegneserie, så vi håber, I vil tage godt imod "Stigs Stribe". Som noget nyt sætter vi Stig Kristensens emailadresse på hver dag, så I kan skrive kommentarer direkte til tegneserietegneren. Benyt jer af muligheden for at få indflydelse på en helt ny tegneserie.

"Stigs Stribe" afløser "Steen og Stoffer", som vi ved er en elsket og afholdt stribe. Men den er også en godt brugt stribe, fordi tegneren stoppede i 1995 efter ti års produktion.

Det betyder, at vi nu bringer de samme striber for tredje gang, og så synes vi, det er på tide at prøve noget nyt.
Stig Kristensen er manden bag Bagsidens nye tegneserie, som har premiere i morgen. Han læser til daglig filosofi på Syddansk Universitet og laver sine striber på computeren hjemme i lejligheden i Odense. Og hvordan ser
Stig Kristensen er manden bag Bagsidens nye tegneserie, som har premiere i morgen. Han læser til daglig filosofi på Syddansk Universitet og laver sine striber på computeren hjemme i lejligheden i Odense. Og hvordan ser "Stigs Stribe" så ud? Ja, det må du vente til premieren i morgen med at finde ud af.
Foto: Yilmas Polat

Flyttedag om søndagen

Søndagstegneserierne sker der også ting med. Vi bringer i dag for sidste gang en hel side med tegneserier.

Sådan en søndagsside med tegneserier er et levn fra dengang det var så dyrt at trykke i farver, at man kun gjorde det om søndagen - og kun på én side.

I dag kan vi trykke farver på alle sider hver eneste dag, så tiden er løbet fra den klassiske tegneserieside om søndagen.

Men bare rolig. Vi afskaffer ikke de ekstra lange søndagstegneserier. De flytter i stedet ud i avisens forskellige tillæg, hvor vi synes, de hører mere naturligt hjemme.

Så fra på søndag vil du kunne finde "Mig og Mor" i Fritid, "Garfield" i BoGodt og "Radiserne" i Fokus.

Tegneserierne får farver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce