Forlorne tandsæt er ingen hindring for lidt lagengymnastik, hævder to modne forfattere, der er trætte af at se de unge og smukke ta' patent på erotikken
Hva' gør en klog kvinde på 56, som taber sin guldkrone til 7.000 kroner midt i en heftig oral hyrdetime? Lader som ingenting, selvfølgelig. Men hun sørger for at finde den bagefter og snige den ned i sin pung. Eller som en anden "jeg-er-ikke-helt-ung-længere" beretter:

"Har man forlorne tænder, holder man dem pænt i munden hele tiden og lægger dem ikke i vandglas ved siden af sengen. Man sørger for at have proteseklæber i nærheden, så tænderne ikke kommer til at klapre, når man dyrker sex".

Er det svært at forestille sig?

Ikke for Tove Nielsen på 65 og Irma Henriksen på 69. Den første er pensioneret kriminalassistent fra Vordingborg. Den anden er tidligere kontorassistent og byrådspolitiker i Gladsaxe for Dansk Folkeparti. I bogen "Skæve Knald" har de to samlet egne og jævnaldrende kvinders frække historier om sex-eventyr, og det er saftige sager. Hensigten er at provokere. Det lægger de ikke skjul på. De er nemlig irriterede over en ungdomskultur, der tror, den har patent på sex, og over at høre udtryk som: "Der er gået mormor i den!" eller at se et ugeblad reklamere med sloganet: "Mere action, mindre mormor".

- Når man bliver gammel, bliver man nærmest usynlig, og mange mener, at så har man i hvert fald ikke noget sexliv mere, for den slags er kun for de unge og smukke. Men det passer jo ikke. Alle mennesker dyrker sex. Og unge og smukke er der jo ikke ret mange, der er. De ikke-så-pæne skal da også have en chance, siger Tove Nielsen.

Råt og godt

I "Skæve Knald" bliver de modne kvinder spanket med gummislanger, går i seng med ganske unge mænd, lægges ned af charlataner, afviser friere, som bare vil have en husholderske, vrider svagelige hofter af led og går til "åreknuderally". Blandt andet. Tonen er munter, for sådan er erotik. Det er der bare mange, der slet ikke ved, siger Tove Nielsen.

- Jeg har faktisk ondt af dem, der tror, at hvis de har en lille skavank, så er de nok ikke værd at elske. Det er især synd for de unge, som jo med nutidens sundhedsniveau kan påregne at blive mindst 100. Tænk, at de skal gå rundt de sidste 60 år og tro, at de slet ikke duer til noget, siger Tove Nielsen. Hendes opfattelse er, at udseendet betyder langt mindre for den erotiske drift, end om man for eksempel er livsglad, holder sig ren og pæn og den slags.

- Så er det fuldstændig lige meget, om man har nogle år på bagen og nogle rynker og folder hist og her, erklærer hun bramfrit i telefonen fra Sydsjælland.

Mødtes i tv-program

Tove Nielsen og Irma Henriksen mødte hinanden for mange år siden i en tv-udsendelse om vold. Irma Henriksens eksmand forfulgte hende dengang så groft, at hun græd sig gennem optagelserne og måtte klippes ud. Tove Nielsen var med som ekspert fra politiet, og da hun senere genså en frodig og glad Irma Henriksen som mannequin i en reklame for sort undertøj, ringede hun til hende og lykønskede hende med, at det gik hende godt. Siden har de været venner, og også Tove Nielsen har gået mannequin, ligesom de begge har danset mavedans. Men de kan mere end det - blandt andet er de flittige foredragsholdere: Irma Henriksen taler gerne om erotik, kuvøseguf og om at at elske sin tykke krop, så den bliver slankere, mens Tove Nielsen spreder sig over både historiske temaer og etik, moral og vold og øser af sine erfaringer fra et liv som politibetjent, kvindekæmper og forfatter.

Frontalfruer

De to er også forfattere til adskillige bøger. Irma Henriksen har skrevet om selvudvikling og slankning og om sit opgør med Dansk Folkeparti og ikke mindst Pia Kjærsgaard. Tove Nielsen har både i digte, romaner og debatbøger forholdt sig til vold mod kvinder og om sex, kærlighed, sprog og historie. Desuden har hun skrevet noveller, kronikker og morsomme klummer til ugeblade og aviser.

Deres nye, frimodige bog har både vakt bestyrtelse og begejstring, fortæller Tove Nielsen.

- Irmas barnebarn på 16-17 år reagerede med et "addr", da han hørte, hvad "Skæve Knald" handlede om. "Laver man sådan noget i den alder?" spurgte han i fuld alvor. Min egen datter har dog taget det pænt. Og Irma har faktisk fået både smil og vinken i Lyngby Storcenter, efter vi blev interviewet om bogen på tv. Og som hun siger, så det er det da noget andet, end dengang hun var med i Dansk Folkeparti, hvor hun snarere blev spyttet på.

Befriende

Tove Nielsen blev pensioneret fra politiet i Vordingborg i starten af 2007, og hun nyder, at hun efter mange år i rollen som den seriøse autoritetsperson kan tillade sig at slå lidt mere frit i bolledejen, som hun siger. Hun lever for tiden ikke i noget parforhold, og hun føler faktisk, det er befriende at blive gammel.

- Der er ikke så mange at tage hensyn til. Ingen ægtemand. Intet job. Og dit rygte kan du jo være ligeglad med, siger hun fornøjet.

Snerpede voksne børn kan dog være et problem for en del ældre mennesker med appetit på eventyr og dating. Tove Nielsen håber dog, at hende og Irma Henriksens bog kan bidrage til en større forståelse af, at begæret efter sex ikke forsvinder, fordi man bliver lidt overmoden.

- Det kan blive lidt sværere at finde nogen, der er noget ved. Men det kan sagtens lade sig gøre,

siger hun.

OM BOGEN

Tove Nielsen og Irma Henriksen: "Skæve Knald". 235 sider, 168 kroner, Forlaget Prudentia.
  • fyens.dk