Generalen gik til Mærsk

Klaus Langballe Axelsen, fylder 60 år i dag.

Generalen gik til Mærsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Da Klaus Langballe Axelsen i slutningen af 1960'erne blev uddannet som pilot i forsvaret, lå det nok ikke lige i kortene, at han skulle havne i et job som leder hos den danske olie- og rederigigant A.P. Møller-Mærsk i en forholdsvis sen alder.

Klaus Langballe Axelsen viede ellers hele sit liv til forsvaret, hvor han havde en meget lang og flot karriere. Efter pilotuddannelsen i flyvevåbnet blev han i 1979 kaptajn, i 1984 major, og som oberst blev han i 1990 chef for Flyvestation Aalborg, hvor han var frem til 1993. I 1994 blev Klaus Langballe Axelsen udnævnt til generalmajor og chef for Forsvarsstabens Operations- og Driftsstab.

Fra 2002 var han chef for Flyvematerielkommandoen.

Efter at have været forsvarsmaterieldirektør i to år fra 2004 til 2006 smed han uniformen og trak i den mørke habit med skjorte og slips. Nu kaldte den syvtakkede stjerne på Esplanaden - han blev nemlig hentet til A.P. Møller-Mærsk i en nyoprettet stilling som chef for Group Health, Safety & Environment - i daglig tale kaldet Group HSE.

Her har Axelsen, som i dag fylder 60 år, titel af group vice president, og sammen med sin stab på syv medarbejdere er hans opgave at formulere og indføre ens sikkerhedsstandarder for medarbejderne på tværs af hele den store koncern. Ulykker kan koste dyrt - både menneskeligt, materielt og miljømæssigt.

For sin meget lange karriere i forsvaret har Klaus Langballe Axelsen modtaget kommandørkorset af 1. grad af Dannebrogordenen.

Han bor i Fredensborg, er gift med inspektør Lisbet Hybschmann Axelsen og parret har tre døtre.

Generalen gik til Mærsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce