Tålmodigheden er sluppet op - selv om det bliver dyrt, overvejer Lars Broe at sundhedsforsikre sine ansatte.
-Det er røvsygt. Det vil jeg aldrig håbe for nogen. Og så er det ikke mindst dyrt, siger 27-årige Simon Høyer.

Han er smed og har siden 17. marts i år været sygemeldt fra sit job hos Lars Broe Rustfrit Stål A/S.

En situation han finder meget frustrerende.

Simon Høyer har to ødelagte knæ og venter stadig på den sidste operation den 6. november. Herefter skal han gå sygemeldt 8-14 uger.

Det giver ham en samlet sygemelding på knap et år. En sygemelding, der kunne have været meget kortere, hvis han havde været dækket af en privat sygeforsikring, da han den 17. marts vred sit knæ i en fodboldkamp med gutterne.

- Han ville være kommet til skanning en-to dage efter, han havde kontaktet sit forsikringsselskab, siger ortopædkirurg og indehaver af Privatklinikken Bondovej Erik Kragh Petersen.

I stedet ventede Simon Høyer to måneder. En ventetid, der skulle have været dobbelt så lang, havde han ikke haft "en kontakt" på Svendborg Sygehus.

Det er helt forkert

Simon Høyers situation er ikke kun frustrerende for ham selv.

Hans arbejdsgiver Lars Broe, direktør i og ejer af Lars Broe Rustfrit Stål A/S, overvejer nu at gøre alvor af sine tanker om at tegne private sygeforsikringer for sine 34 ansatte.

- Det er 1350 kr. om måneden pr. mand, så det er en stor udgift. Men man forsøger jo at gøre det bedste for både sine medarbejdere og sin virksomhed, siger Lars Broe, der ellers er imod private sygeforsikringer.

- Vi deler jo Danmark, og det synes jeg egentlig er forkert, siger Lars Broe.

Alligevel ser han ikke længere anden udvej.

- De råber og skriger på arbejdskraft, og så går der en mand her og er sygemeldt i snart et år. I mine øjne ser det helt forkert ud, siger en hovedrystende Lars Broe og peger på Simon Høyers tomme stol.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Flere betaler sig uden om sygehuskøen

Snakker folk om sundhedsforsikring?

Snakker folk om sundhedsforsikring?

Flere forsikrer sig mod sygdom