Stærke sager


Stærke sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af Danmarks "store" bodybuildere gennem tiden Sven-Ole Thorsen har spillet med musklerne i en afslørende biografi

Der er efterhånden mange danskere i Hollywood, men én af pioneerne er Sven-Ole Thorsen.

I sit 63. år åbner han sin kulørte dagbog og øser ud af glimmer, glitter, sorger, kærlighed, tab, liv og død. En spændende og letlæselig beretning, der tager os med bag kulisserne i 1970'ernes København og 1980'ernes Hollywood.

I 1985 havde politimandssønnen fra Nørrebro slået verdensrekorden i bænkpres. Han var kendt som Danmarks stærkeste mand. En gøgler, der tog rundt og bøjede jernstænger, rev telefonbøger over og løftede biler til ære for pressen. Han havde stiftet tre idrætsforbund deriblandt Dansk Bodybuilding Forbund. Og havde ud over en række danske været med i tre store Hollywoodfilm, hvor vennen Arnold Schwarzenegger spillede hovedrollen.

Danmark var blevet for lille til den store viking, så han rejste efter sin 40-års fødselsdag sammen med konen og slangetæmmeren Anniqa til Californien.

Tilbage efterlod han sig sine to børn, en kriminel fortid, et misbrug af anabolske steroider og sine mange mindreværdskomplekser.

Det var i hvert fald tanken, men sådan blev det ikke helt for muskelmanden, der ud over at medvirke i over 100 film også tog del i over 100 depressioner og tilbagefald i tiden fremover.

"Stærk mand i Hollywood" er historien om en skrøbelig dreng, der udadtil svulmer op og bliver stærk, men indadtil stadig er den usikre Nørrebro-knægt, der fræk som en nisse på steroider må døje med forældrepres og utilstrækkelighed.

Bogens letfortalte og ærlige form gør den samtidig meget åben og nøgen over for læseren, og det er ikke svært at læse mellem linjerne. Den er delt i en "Københavner-del" og en "Hollywood-del" i en overordnet kronologisk struktur.

De spredte og tilfældige associationer eller minder roder lidt, og ligeledes kan de indforståede og uforklarede fagudtryk virke lettere forvirrende. Samlet set er det dog ikke noget, der går ud over den generelle forståelse.

Bogens force er dens samtidshistoriske beskrivelser af "åbne og lukkede" klubmiljøer, og drivkraften de små fascinationshistorier fra Sven-Ole Thorsens karriere.

Hvis man elsker de kulørte blade, er dette en malerbutik af fascinerende billeder og anekdoter lige til stakken af SE & HØR-blade derhjemme.

Om bogen
Sven-Ole Thorsen: "Stærk mand i Hollywood, 272 sider, vejl. 269 kr., Aschehoug.

Stærke sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce