Værtsfamilien tog ikke imod, og rejseselskabet var umuligt at kontakte for at få hjælp.
Børnene blev læsset af foran et næsten tomt hus i den sydengelske by Brighton, og den værtsfamilie, som skulle have taget imod, var slet ikke hjemme. Otte-ni unge blev stuvet sammen i et enkelt beskidt værelse med snavset sengetøj.

Det var starten på tre ugers drømmerejse efter afslutningen på 8. a på Hunderupskolen i Odense. Og det var kun starten på en stribe svigt og dårlige oplevelser for de unge - og for deres ængstelige forældre hjemme i Odense.

- Børnene fik ikke nok at spise. Der var ingen frokost. Ingen hjælp til at komme til sprogskolen. Ingen opsyn med, at de var hjemme om aftenen til tiden. Jeg ville allerhelst have haft Nanna hjem med det samme, siger Dorthe Pihl.

Hun og familien advarer alle forældre mod at sende deres store skolebørn på sprog-rejse med EF Education, fordi selskabet på en række væsenlige punkter har svigtet deres tillid.

- Vi er blevet tilbudt et par tusinde kroner i erstatning. Men det handler ikke om penge, men om at andre ikke kommer ud i den samme dårlige oplevelse, siger hun.

EF Educations danske direktør Lisbeth Schäefer har ikke ønsket at svare på spørgsmål i sagen.

Hos Rejse-Ankenævnet har man de seneste tre år oplevet en stigning i antallet af klager over sprogrejser, som omkring 25.000 danske børn og unge årligt tager på. Typisk går klagerne på, at værtsfamilierne blot er ude på at score kassen og ikke passer deres arbejde og sjældent er hjemme og ikke gider de unge.

Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening erkender, at der hvert år er unge, som får en rigtig dårlig oplevelse på sprogrejser, fordi værtsfamilier tager dem for pengenes skyld. Trods undersøgelser af familierne på forhånd.

EF Educations er blevet frataget sit statstilskud til sprogrejser netop på baggrund i klager fra de unge.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Flere klager over sprogrejser

Børnene græd - alene i udlandet

Børnene græd - alene i udlandet