Flere klager over sprogrejser


Flere klager over sprogrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtsfamilier, der aldrig er hjemme eller ikke sørger for mad til de unge. Hvert år får unge en rigtig dårlig oplevelse på sprogrejse

ODENSE: Hvert år tager mellem 20.000 og 30.000 unge af sted til udlandet for at få et fremmed land og sprog helt ind under teenage- huden.

Men ikke alle kommer hjem med hyggelige billeder til fotoalbummet fra en værtsfamilie, der har haft tid og overskud til den unge.

Når man ser på de forskellige udbydere af såkaldte sprogrejser er der ellers lange lovprisninger af de udvalgte familier underbygget med solskins-øjeblikke, hvor morgenmaden indtages i fuld idyl.

Hos Rejse-Ankenævnet har man gennem de seneste tre år oplevet en stigning i antallet af klager over de såkaldte sprogrejser.

Hvert år behandler Rejse-Ankenævnet omkring 350-400 sager og i 2004 var 0,4 procent af dem klager over sprogrejser, det tal var i 2006 steget til 2,4 procent.

Det vil sige at omkring ni forældre klagede over deres barns udlandsophold sidste år.

Det tal afskrækker dog ikke Direktøren for Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier.

- I forhold til hvor mange, der rejser, så synes jeg ikke, det er så slemt.

Mistet tilskud fra staten

Men netop klager og dårlige evalueringer fra de unge har bevirket, at en af de største udbydere på markedet af sprogrejser, EF Education har fået frataget sit årlige statstilskud på sit et-årige udvekslingsophold.

EF Education har et sæt af regler og formaninger, som alle unge får udleveret og skal overholde, hvad enten de skal på tre-ugers sprogskole i England eller et år til USA på highschool. Men når det gælder overholdelse af egne forpligtelser over for forældre og børn er der åbentbart nogle smuttere.

Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening erkender også, at der hvert år er nogle sager, hvor der er unge, der får en rigtig dårlig oplevelse på deres måske første besøg alene i et fremmed land.

- Det er ofte værtsfamilien, folk klager over, og det kan være svært helt at undgå. Familierne bliver screenede, inden de modtager en ung dansker, men der vil altid være nogen, der kun gør det for pengenes skyld, og det er jo ikke så godt.

Klag

Han opfordrer alle, der er utilfredse med deres ophold til at klage i Rejse-Ankenævnet.

Om familien Pihl Dam-gaard fra Odense skulle have haft flere penge tilbage fra deres datters kaotiske tre-ugers ophold i Brighton end den femtedel, de har fået, vil Lars Thykier ikke kommentere.

- Men jeg kan sige, at det er meget sjældent, at folk får alle deres penge tilbage . Man får jo altid et eller andet ud af sådan en tur.

EF Education har ikke ønsket at kommentere sagen.

Flere klager over sprogrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce