Jeg vil mere end gangsterfilm


Jeg vil mere end gangsterfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hadi Ka-Koush er én af de få indvandrere, som er blevet optaget på én af de danske teaterskoler

- Teaterskolen er verdens bedste skole.

Begejstringen kommer fra den 24-årige Hadi Ka-Koush, der på andet år sidder på skolebænken på Statens Teaterskole i København. Han er ligesom sine medstuderende kommet igennem det mikroskopiske nåleøje og er blevet optaget på en af landets fornemmeste skuespilleruddannelser.

Hadi Ka-Koush er indvandrer med en palæstinensisk far og en egyptisk mor - sammen kom de til Danmark i 1989, fordi hans far blev nødt til at flygte. Og lige præcis indvandrere med en baggrund som Hadi Ka-Koushs er svære at finde på de statslige teaterskoler. I øjeblikket er han den eneste, men det betyder dog ikke det store for den 24-årige.

- Jeg melder meget klart ud, hvem jeg er som person. Jeg er Hadi og ikke ham indvandreren eller ham den brune, fortæller han fra skolens kantine på Holmen.

- Du kommer ikke ind

At Hadi Ka-Koush har fundet vej til de skrå brædder og skuespillerskolen skete ved lidt af et tilfælde. Han havde aldrig hørt om skolen, før han rappede i en musical i Fredericia.

- Imens vi får forstillingen op at stå, går det op for mig, at det er det, jeg vil: Teater og musik. Så fortalte instruktøren mig om skuespillerskolen, men han sagde også: Du kommer ikke ind - det kan du godt regne med. Og det provokerede mig nok lidt, så jeg søgte ind, lyder det selvsikkert fra skuespillereleven.

Og ind kom han. Men på trods af den store præstation var der ikke meget begejstring at hente i forældrenes omgangskreds.

- Nå, hvad skal du leve af, var det første, folk sagde, når jeg fortalte dem det. Og det er jo, fordi de simpelthen ikke kender skolen. For mange er det mere anerkendt at blive ingeniør og læge end skuespiller. Min danske omgangskreds var til gengæld vildt imponeret, fortæller han.

Altid forhindringer

Fra en lille by mellem Fredericia og Vejle flyttede Hadi Ka-Koush i 2006 til København for at begynde på skolen, han nu kalder for verdens bedste. Men selv om han føler sig som en del af fællesskabet, kan han ikke komme uden om, at han både er indvandrer og muslim.

- Der vil altid være forhindringer, når det kommer til éns religion eller personlige grænser. I mit tilfælde er det så det seksuelle i spillet og alt kysseriet, for det må jeg jo ikke ifølge Koranen. Jeg har endnu ikke stået i det dilemma, så jeg ved ikke, hvad jeg vælger, siger han eftertænksomt.

Jysk accent

- Sprogmæssigt har jeg ingen problemer - andet end min jyske accent. Men på grund af min baggrund er der mange gamle danske udtryk og ting i den danske kultur, jeg ikke kender til, men som jeg møder her, siger han.

Drømmen er at blive kendt, men ikke for enhver pris. Hadi Ka-Koush ved godt, at han på grund af sit mørke udseende og brede skuldre nemt kan blive castet til en rolle som indvandrer i det, han selv kalder for en gangsterfilm.

- Jeg vil være kendt for mine skuespillerevner og have et bredt repertoire, siger han.

Jeg vil mere end gangsterfilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce