- Landeveje er for farlige til høj fart

Bilister får med stor sandsynlighed lov til at køre 90 km/t på et lille antal udvalgte og sikre landevejstrækninger.

- Landeveje er for farlige til høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landevejene bliver aldrig sikre nok til 90 km/t. Omdan dem hellere til motortrafikveje uden overkørsler, foreslår trafikforsker

- Absolut intet taler for at hæve fartgrænsen på landevejene. Lav dem i stedet om til motortrafikveje.

Det siger trafikforsker, efter at regeringenspartierne nu er parate til - som forsøg - at indføre differentierede fartgrænser, dvs. at tillade bilister trykke hårdere på speederen på visse landeveje og på tidspunkter, hvor der ikke er så meget trafik.

- Der er intet, der tyder på, at det er den vej, vi skal gå. Tallene for trafikdræbte stiger i øjeblikket, og ser vi på de seneste 10-15 års udvikling, er det netop på disse strækninger, at den dårligste ulykkesudvikling har været. Vi har ganske vist fået færre uheld i de senere år, men altså ikke på disse landevejsstrækninger, siger lektor Harry Lahrmann, Aalborg Universitet.

Det skyldes ifølge Harry Lahrmann, at man ikke opdager risikoen, når man kører på den slags veje.

- Der er jo ikke et øje, og man kan måske se langt. Men så lidt længere henne er der måske lige en gård, hvor der måske lige er nogle træer op til vejen, hvor der måske lige kommer en bil ud fra, som man ikke ser, siger han og foreslår, at man i stedet bygger landevejene om til motortrafikveje.

- Ellers vil der stadig være langsomt kørende trafik på disse veje. Der vil stadig være overkørsler, hvor der pludselig kommer trafikanter på tværs, mener Lahrmann.

Hver tredje trafikulykke sker på landevejene. Blandt de alvorlige ulykker er det mere end to ud af tre. Regeringen tror på, at flere bilister vil overholde hastighedsgrænserne, hvis de bliver mere troværdige. Den antagelse kunne ikke være mere forkert, mener Harry Lahrmann.

- Hele tankegangen med troværdige hastighedsgrænser holder ikke, fordi den enkelte trafikant ikke selv kan vurdere det. Han vil hele tiden overvurdere, hvilken hastighed han kan køre med, siger han. (ritzau)

- Landeveje er for farlige til høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce