Savværk satser på brede gulve


Savværk satser på brede gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korinth Savværk godt igennem generationsskifte

Savværket i Korinth, der bl.a. producerer halvfabrikata til de Wegnerstole, som møbelfabrikken Carl Hansen i Aarup producerer, er kommet godt igennem et generationsskifte.

31-årige Kim Axelsen har overtaget selskabet 100 procent fra sin far, Per Axelsen, og som noget af det første har han skiftet den tidligere familiebestyrelse ud med en lønnet af slagsen.

- Jeg vil gerne have en bestyrelse med branchekendskab, som jeg kan sparre med, siger han.

Og næste generation er godt i gang med at udvikle virksomheden, som blev etableret i 1885.

Korinth Savværk, der p.t. har 27 ansatte, har i det første år under Kim Axelsens ledelse haft en omsætningsfremgang på hele 30 procent (tallet opgives ikke længere i regnskabet), og det er især salget af massive trægulve, der rykker.

15.000 kvadratmeter

- Korinth Savværk har solgt gulve i mange år, men vi har ikke gjort så meget ud af markedsføringen. I dag markedsfører vi os udelukkende på vores hjemmeside og sælger også en del i projektsalg og til arkitekter, fortæller han.

Der produceres i øjeblikket 15.000 kvadratmeter gulvbrædder årligt, og salget har bevæget sig fra stort set nul til i dag en fjerdedel af omsætningen.

Men der vil blive skruet yderligere op for gulvbrædderne i det kommende år.

- Vi er faktisk lige på trapperne med en helt ny linje, der udelukkende skal lave de rigtig brede plankegulve - altså helt op i 40 centimeters bredde. Det er der faktisk kun en anden i Danmark, der gør lige nu, fortæller Kim Axelsen.

Omsadlingen fra møbel-emner til gulve sker blandt andet, fordi presset fra Østeuropa er voldsomt, når det gælder møbelemner.

Lande som Ukraine, Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Rumænien truer de traditionelle savværksproduktioner herhjemme.

Russisk træ

- Alle de gamle østeuropæiske lande har en del bøg, og da vi tidligere har været et bøgetræssavværk, så har vi været alvorligt presset af dem i lang tid. Nu er vi på vej til at gøre os lidt mere uafhængige, fortæller Kim Axelsen.

Han er i øvrigt uddannet hos trævaregiganten DLH og har i 10 år arbejdet med det russiske marked. Erfaringerne herfra har han taget med sig, og i et nyoprettet selskab, Timply Aps, der ikke har noget med Korinth Savværk at gøre, handler han i dag russisk træ til større tømmerhandler i Danmark og udlandet.

Savværk satser på brede gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce