Jacob Pallesen er 23 år, kræftramt og træt af, at han og andre unge skal banke i bordet eller stå på hovedet i hjemmesider for at finde ud af, hvilke rettigheder man har som ung kræftramt.

- Vi unge er overset. Det er som om, samfundet slet ikke er gearet til hjælpe os. Der bliver ustandselig fokuseret på f.eks. brystkræft - og det er også godt og nødvendigt, men der må være ressourcer til at gøre lidt for unge, siger den 23-årige lærerstuderende fra Ollerup. Han har for få uger siden afsluttet sin ottende kemokur på OUH og er i færd med den genoptræning, som han selv har fundet frem til, at han har krav på. Det gjorde han via hjemmesiden for Kræftens Bekæmpelse.

Pensionister

- Som ung har jeg brug for at vide, hvordan jeg skal forholde mig til f.eks. min uddannelse, genoptræning og kærester. Den viden skal jeg selv opsøge eller få fra sygeplejersker. Det kan jeg, fordi jeg har et godt netværk, siger han.

Rita Poulsen er psykolog på Kræftens Bekæmpelse i Hillerød, og hun genkender Jacob Pallesens problem.

- Samfundet har ikke samme fokus på unge som på mange andre aldersgrupper, der får kræft, siger Rita Poulsen, der er en af støttepersonerne bag et nyt netværk for unge med kræft.

www.drivkraften.mono.net hedder initiativet, som blandt andet er i færd med at arrangere en støttekoncert, der skal løbe af stablen til foråret.

- Formålet er netop at skabe opmærksomhed om de unge og det, de har brug for, siger Rita Poulsen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Jacob - bare Jacob

Jacob - bare Jacob