Tæt på Skousen

Niels Skousen var i hopla og lavede flere ureglementerede dansetrin til lørdagens Morgenrock koncert på Dexter.
Foto: Robert Wengler

Tæt på Skousen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Skousen, to af Danmarks bedste guitarister og brunch. Hvad mere kan man ønske sig en lørdag formiddag

Det er lyden af tresserne, af Stig Møller, af Steppeulvene og ikke mindst af Bob Dylan på danske læber.

63-årige Niels Skousen er kulturarv, men viste lørdag formiddag på Jazzhus Dexter, at testamentet langtfra er færdigskrevet. Den danske digtertroubadour har stadig meget at byde på, og alle der har hørt hans fremragende comeback-albums "Dobbeltsyn" (2002) og "Daddy Longleg" (2006) skylder sig selv en liveoplevelse ditto. Især fordi han står flankeret af to af Danmarks dygtigste guitarister. Rune Kjeldsen (Kira & the Kindred Spirits) i skikkelse af den stille og kontrollerede type og Jonas Struck (Swan Lee), som virkede mere udsvævende og tilbagelænet.

Ikke fuldt hus

Koncerten var desværre ikke udsolgt, men udsat for Dexters intime rammer og en lækker brunchmenu blev det halvanden time mættet med grin, historie, nostalgi, kærlighed, bitterhed, krig, glæde og kuldegysninger. Blandede stemninger fra et repertoire, som primært talte sange fra de to seneste albums.

Det var som om, at følelserne flød ud fra Skousens empatiske fortællinger og skyllede hen over publikum, der ivrigt fyrede klapsalver af efter hver sang.
Sætliste
1) "Glaspalads"

2) "Det sker"

3) "Ved siden af mig selv"

4) "Tal"

5) "Ryvangen"

6) "Heksen"

7) "1968"

8) "Dobbeltsyn"

9) "Brevet"

10) "Nu er drømmen forbi, Jens Christian"

11) "Den fremmed"

12) "Roser og sne"

13) "Stjernestøv"

14) "Du gav mig himlen"

-

15) "Vidnesbyrd"

16) "Herfra hvor vi står"

God guitarkemi

Måske var det Skousens lyrisk amputerede fraseringer og hans stødvise måde at "fortælle" til tonerne på. Måske var det de følelsesmættede personlige tilbageblik, som teksterne skildrer. Eller måske var det den fortryllende fingerspil på swingguitaren, mandolinen, mundharpen og melodikaen, der gjorde det. Gjorde, at man lyttede til teksterne, til de humoristiske platheder, som hver sang blev introduceret med. Og levede sig ind i musikken.

Så kan det være, at man nok kunne havde ønsket at høre nogle flere gamle klassikere. At Skousens stemme ikke er Popstars-materiale, og at der måske kunne have været lidt bløde trommer og en bas, men det er til at overse. Især når formiddagens 16 sange med "Ryvangen", "Heksen" og "1968" i front med god guitarkemi og stærke soloer stadig kører rundt i hovedet.

Skousen sluttede af med hippieklassikeren: "Herfra hvor vi står". Og derfra hvor han stod, kunne han høre et begejstret publikum synge med på det sidste omkvæd.

koncerten

Niels Skousen med Rune Kjeldsen og Jonas Struck, lørdag, Morgenrock på Jazzhus Dexter

Tæt på Skousen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce