Filminstruktør Christian Braad Thomsen bakker fuldt op om Asmaa Abdol-Hamids kandidatur. Derfor har han meldt sig ud af SF og ind i Enhedslisten.
Efter en uge med heftig polemik om Enhedslistens nedtur i kølvandet på opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid melder endnu en prominent person fra venstrefløjen sig i debatten. Denne gang med opbakning til den kontroversielle folketingskandidat, skriver Dagbladet Information.

Filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen har meldt sig ud af SF og ind i Enhedslisten. Årsag: SF-formand Villy Søvndals hårde kritik af Asmaa Abdol-Hamid.

- Jeg vil ikke være medlem af et parti, der på nogen måde puster til hetzen mod muslimer, siger Christian Braad Thomsen som begrundelse for sit valg til Dagbladet Information.

I modsætning til kritikerne af Asmaa Abdol-Hamid, der ikke mener, at hun troværdigt har undsagt dødsstraf, så mener Christian Braad Thomsen, at Asmaa Abdol-Hamid er klar i mælet.

- Jeg har nærlæst hendes udtalelser og mener, at hun meget klart har taget afstand fra dødsstraf, siger han.

Asmaa Abdol-Hamids støtte til kampen mod de udenlandske tropper i Irak synes filminstruktøren også er helt i orden.

- Hendes udtalelser om modstandsbevægelser i Irak er fuldstændigt rimelige. Som besættelsesmagt må Danmark acceptere, at mange irakere vil have os ud af landet. Hvis jeg var iraker, havde jeg også bekæmpet de danske styrkers tilstedeværelse.

Endelig mener Christian Braad Thomsen, at påklædning og hilsemåder er en privatsag.

- Jeg ser det at bære tørklæde og ikke trykke mænd i hånden som en særlig form for blufærdighed, jeg har alt mulig respekt for. Min mor, der var en fattig bondekone, tog altid tørklæde på, når hun var uden for husmandsstedet.

At dømme efter fredagens meningsmåling fra Greens er der dog intet, som tyder på, at liste Ø's nedtur er stoppet. Her står partiet til 1,3 procent af stemmerne og altså ingen mandater i Folketinget.