Kursister flokkes om havkajakken

Deltagerne leger og spiller forskellige spil for at vænne sig til, hvordan det er at bevæge sig i vandet med alt udstyret på.
Foto: Hans Østergaard.

Kursister flokkes om havkajakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor opbakning til kursus i havkajak på Baaring Højskole

Havkajak bliver mere og mere populært. Baaring Højskole, der arrangerer kurser i havkajak, havde i hvert fald endnu et fuldt hold, da kursusdeltagerne mødtes første gang om søndagen. Forude ligger fem dage i det våde element og forhåbentligt et kajakcertifikat som bevis på, at man kan begå sig i de populære fartøjer.

- Vi har været lidt nervøse for, om vi kunne fylde endnu et hold, nu hvor der ikke er ferie længere, men det lykkedes, siger forstander Mads Brodersen.

Alle deltagerne står i en cirkel ude i vandet og spiller forskellige spil.

- Det er vigtigt, at deltagerne bliver vant til at bevæge sig i vandet med udstyret på, derfor laver vi de her øvelser, fortæller Mads Brodersen, der samtidig understreger, at det er en god mulighed for instruktørerne til at se, om der er nogen af deltagerne, de skal være særligt opmærksomme på, når kurset for alvor går i gang, og kajakkerne tages i brug.

Først skal deltagerne træne forskellige tillidsøvelser, så de bliver vant til kajakken, og de ved, hvordan de skal handle, hvis de for eksempel vælter.

Senere er der så arrangeret nogle ture, der bliver længere og længere, hvor deltagerne sejler op ad kysten og samtidigt får serveret historiske fakta og fortællinger om de steder, de sejler forbi.

Hele kurset slutter om fredagen med en mindre prøve, der skal vise, om deltagerne har gjort sig fortjent til at få et certifikat til havkajak.

Kursister flokkes om havkajakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce