Satser 20 mio. kr. på at opnå mere konkurrencedygtig produktion.
Kerteminde Tryk Odense, der er et af landets største trykkerier, er fortsat under økonomisk pres på grund af hård konkurrence.

Med en stor satsning på ny teknologi er ledelsen netop i disse dage ved at finpudse en stor investeringsplan, der skal vende udviklingen.

- Der er overkapacitet i branchen, og alle grafiske virksomheder befinder sig konstant under et pres, siger administrerende direktør Peter Christensen.

Kerteminde Tryk Odense A/S

CVR. 73603412

Direktion: Peter Christensen, Mads Laursen Lindegaard

Bestyrelse: Peter Christensen, Ann-Berit Christensen, Viggo Christensen, Finn Leo Hansen, Richardt Steen Grandt

Ejer: KT Holding A/S

Internet: www.KT.dk

Beløb i mio. kr. 2004 2005 2006

Bruttofortjeneste 37,4 41,0 37,5

Resultat før skat - 3,4 0, 4 - 1,1

Resultat efter skat - 2,0 - 0,7 - 0,8

Egenkapital 9,3 8,6 7,8

Antal ansatte 85 81 80

Det store trykkeri i Odense har bortset fra et enkelt år - 2003 - haft røde tal på bundlinjen siden årtusindskiftet.

Minus trods flere ordrer

Sidste år blev resultatet et underskud på 1,1 million kroner - minus 0,8 million efter skat.

Af konkurrencehensyn oplyser virksomheden ikke omsætningstal, men direktøren vil gerne fortælle, at aktiviteten steg sidste år. Ikke mindst i årets sidste halvdel kom der flere ordrer til, men priserne i branchen var så lave, at indtjeningen ikke kunne hjælpe et plus hjem.

- Nu står vi over for en stor investering i ny, avanceret teknik. Gennem det næste halve år investeres 20 millioner kroner, fortæller Peter Christensen.

Trykkeriet har desuden foretaget nogle personalemæssige justeringer. Således er staben blevet reduceret med syv medarbejdere.

- De nye investeringer har til formål at skabe mere beskæftigelse. Vi opruster teknologisk for at kunne producere til de priser, som markedet tilbyder, og det må resultere i flere opgaver, siger direktøren, der har fokuseret virksomheden på trykning af brochurer til større virksomheder.

Tilbage i chefstolen

Peter Christensen søgte sidste år at gennemføre et generationsskifte, og forlod i april den daglige ledelse, men er nu vendt tilbage som administrerende direktør.

Han forventer, at Kerteminde Tryk Odense allerede i år opnår et nulresultat, og for 2008 er forventningen et overskud, som på ny - med direktørens egne ord - vil bringe trykkeriet tilbage i førertrøjen.
  • Fyens Stiftstidende