Elstrup flytter til København

Lars Elstrup i dag.
Foto: John Fredy

Elstrup flytter til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere OB-stjerne og EM-helt gør sig tanker om livet og fremtiden og har taget en beslutning: Hans fremtidige adresse bliver på en husbåd i Nyhavn

ODENSE: - En fredag aften for otte uger siden, lige inden jeg faldt i søvn, lå jeg og tænkte på, om jeg kunne få et stort ønske opfyldt. Et ønske om at få lov til at trække vejret nemmere.

- Efter en god nats søvn vågnede jeg op lørdag morgen, og jeg trak vejret meget lettere.

- Det var som om, der var sket en forløsning. Som om noget belastende var presset ud af min krop. Jeg var kommet af med noget, der havde låst mine følelser.

Den lørdag morgen blev epokegørende for Lars Elstrups 44 årige omtumlede liv.

- Da var det, jeg blev enig med mig selv om, at jeg vil ta' en dag af gangen - og jeg vil til at lægge planer.
Mens han endnu var på toppen. Lars Elstrup jubler 1993 i Københavns Idrætspark over efter Flemming Povlsens sejrsmål til 1-0 mod Spanien. I baggrunden den berømte spanske målmand Andoni Zubizarreta. polfoto
Mens han endnu var på toppen. Lars Elstrup jubler 1993 i Københavns Idrætspark over efter Flemming Povlsens sejrsmål til 1-0 mod Spanien. I baggrunden den berømte spanske målmand Andoni Zubizarreta. polfoto
Foto: John Fredy

Jeg turde gå ud

- Det gjorde jeg så, jeg turde pludselig gå udenfor og møde mennesker, og så blev jeg enig med mig selv om at rejse til København og finde noget mere. Jeg ville købe en båd - og bo i den. Den drøm er nu ved at gå i opfyldelse.

- Båden skal ligge ved Nyhavn, og den bliver mit hjem. Jeg skal til Korsør og skrive slutseddel på en dejlig båd med tre sejl og seks sovepladser, lyder det lavmælt fra Lars Elstrup.

Da han for otte uger siden begyndte at gå ud af sin lejlighed i Østergade i Vissenbjerg, vidste han, der ville ske noget.

- Det viste sig, at min spontanitets intuition fører mig til København, hvor jeg kan reflektere. Jeg er i gang med at rense ud i mig selv, og det universale mål er at udvikle mig mentalt og fysisk og få større indsigt i mit livs hemmeligheder, fortæller Lars Elstrup, der efter flere års gemmeleg er tilbage i offentligheden.

- Er du alene i verden?

- Jeg har min familie i Randers, ellers er jeg lidt alene, og det har jeg det fint med, men jeg savner en kæreste, som vil sejle med mig.

- Hvad så med fodbolden?

- Jeg er et lille legebarn, og jeg elsker stadig at spille bold, siger manden med den atletiske figur, der to gange skrev sig ind i fodboldhistorien.

Første gang, da han med en smuk firsttimer scorede sejrsmålet (2-1) mod Frankrig den 17. juni 1992 i Malmø - en sejr der bragte Danmark i EM-semifinalen - og tre måneder senere, da han scorede Danmarks første mål i Parken - mod Tysklands Seep Maier.

- Hvad husker du bedst fra OB-tiden?

- De mange gode kammerater - både på banen og udenfor, siger han, og remser spillere op.. der var Lars Høgh, Jess Thorup, Lasse Skov, Ulrik Moseby, Thomas Helveg og Steen Nedergaard.

- Jeg nød at være sammen med gode venner efter et par års kæft, trit og retning-disciplin med chikaner fra fans og medspillere i SC Feyenoord i Rotterdam. Under de forhold kunne jeg slet ikke fungere, så det passede mig fint, da Knud Engedahl, direktør i OB, hentede mig efter en kamp, hvor jeg blev indskiftet efter 35 minutter og udskiftet 11 minutter efter pausen. Det fortæller alt om mangel på spilleglæde.
Lars Elstrup
Lars Dahl Elstrup, født den 24. marts 1963 i Råby, opvokset i Randers og bankuddannet. Han spillede 136 kampe for Randers Freja, 7 kampe i Brøndby, 65 for Feyenoord, 72 kampe for OB i to perioder samt 60 kampe for Luton Town.

I 1988 spillede han 28 kampe og scorede 17 mål for Odense Boldklub inden han blev solgt til Luton for 650.000 pund (omkring 9 mio. kroner). Efter 60 kampe og 19 engelske mål, bl.a. to perler i 2-0-sejren over de senere mestre Arsenal.

Efter det engelske eventyr, vendte han tilbage til Ådalen i 1991. I anden ombæring blev det til yderligere 44 kampe og 24 mål i den stribede trøje.

Han nåede 34 landskampe og scorede 17 gange.

Lars Elstrup debuterede i august 1988 mod Sverige i Stockholm - Danmark vandt historisk 2-1 og Lars Elstrup scorede begge mål inden han blev udskiftet.

Han spillede sin sidste kamp på landsholdet den 28. april 1993 - 1-1 mod Irland - og et epoke i dansk idræt sluttede brat, da han i oktober 1993 blev medlem af det spirituelle fællesskab Sangha i Højby - underafdeling af The Wild Goose Compagny.

Lars Elstrup fik det spirituelle navn Darando, der betyder "Floden strømmer mod havet", men senere var han med i en udbrydergruppe og var medstifter af Solens Hjerte i Holmstrup.

Fra efteråret 1994 frem til den 1. januar 2000 havde han ikke lyst til at se andre mennesker end dem, han boede sammen med, men i 2000 flyttede han alene i en lejlighed i Vissenbjerg.

Drøm om familie

- Jeg har netop været ude og se OB træne, og da jeg besøgte jeg min bror i København, var jeg ude og se Brøndby træne. Dér spillede jeg syv kampe og scorede to gange i 1986, inden Bjerregaard solgte mig videre til Feyenoord.

- Er du ensom?

- Jeg kan godt være alene, men nu vil jeg gerne møde mennesker - og jeg føler mig parat til af skabe familie.

- Jeg vil gerne have en kæreste, og jeg har i et par uger søgt tre gange på nettets dating-sider, men uden held.

- Du ses igen ude i byen?

- Ja, jeg er også blevet bedre til at gå på café, drikke en kop kaffe og spille skak eller back gammon, og så forsøger jeg at tale med de kvinder, der ser søde og tiltalende ud. Jeg kan også finde på at invitere dem hen til bordet, men de fleste griner bare - de græmmes og så siger de, at de ikke har tid.

En kvinde ville spille

Lars Elstrup stopper sin snak - øjnene flakker søgende.

- Da jeg i går kom hjem fra København, gik jeg ned på Café Biografen, og da kom der en pæn kvinde hen til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at spille backgammon.

- Hellere end gerne, svarede jeg. Det havde jeg aldrig oplevet for. Mærkeligt, det skulle ske få timer efter, jeg havde valgt at flytte. Hvis du forstår.

- Hvad går du og laver?

- Jeg er i færd med at rense ud psykisk, fysisk, mentalt og på bevidsthedsplanet, og det er derfor, jeg vil købe en båd og tage til København.

- Er Fyn så ikke fin længere?

- Jo, jeg er ikke færdig med Fyn af den grund, men nu afprøver jeg København og livet på vandet, siger Lars Elstrup - giver hånden, siger tak for snakken - han skal nå et tog til Korsør, hvor han skal afslutte handlen med båden.

Og gøre klar til en ny epoke.

Elstrup flytter til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce