- Jeg er født med en stor kæft

Jeg er ikke nogen bly viol, siger Trine Villemann på prinsejagt. I hendes bye bog er der ikke smudshistorier fra værtshustiden. De er allerede fortalte. Grafik: Peter Sterobo

- Jeg er født med en stor kæft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gårsdagens sladder er morgendagens tophistorie, siger journalisten Trine Villemann, der måske har artige afsløringer på vej i ny bog om Kongehuset

- Ja, jeg var da sladderjournalist. Gårsdagens sladder er jo morgendagens tophistorie. Og sladder har jeg aldrig haft en klemme på næsen over. Alle elsker jo en god sladderhistorie. Du skal bare sørge for at have styr på informationer og kendsgerninger, så du ikke ender nede i byretten. Så jo da, især på Billedbladet var der gang i den. Jeg gik til en mængde gallapremierer og fester med de kendte. Og sad og hang på diskotekerne til kl. 4 om morgenen, når prinserne endelig bestemte sig for at gå hjem for at se dyner.

Trine Villemann ler hjerteligt i telefonen fra Athen ved mindet om de glade dage, da hun gik med snuden i sporet på de kendte og royale. Hun var en af Danmarks mest øretæveindbydende journalister, siger hun selv, måske fordi hun var meget udansk i sin måde at skrive på.

- Jeg havde en skarp pen, jeg har en skarp pen og har alle dage haft en skarp pen. Og det, jeg skrev, gled jo ikke ned som smør alle steder, siger Trine Villemann, der altid er gået lige til kanten i den måde, hun skrev på. Derfor har hun ofte placeret sig selv på øretævernes holdeplads.

- Det er der slet ingen tvivl om. Jeg har en for danskerne meget provokerende skrivestil. Jeg er ikke bange for ord. Slet ikke tillægsord. Min skrivestil er meget konfronterende, og det var ikke alle, der syntes, det var lige sjovt, siger hun.

Det kan man forsikre sig om ved at klikke ind på hendes weblog, som hun åbnede i begyndelsen af året.

Alexandras bryllup

- Nu har jeg svinget rundt med støvsugeren og passet min familie i mange år, så nu syntes jeg, at jeg ville skrive igen. Derfor startede jeg bloggen. Det var bare tænkt som sådan en hyggeblog, men det har fuldstændig overvældet mig, hvor mange, der gerne vil kommentere mine skriverier.

"Hyggebloggen" kalder hun "Sladder, sludder og én på tæven", og her kommenterer hun alt fra eskapader i Kongehuset til tørklæder og badetøfler.

- Sladder, det er hvis det siger ups, her er en god historie, bloggen gerne vil fortælle. Lad mig give et eksempel:

Da Alexandra annoncerede, at hun skulle giftes igen, lykkedes det mig at snakke med nogle mennesker fra Amalienborg. Jeg var sikker på, at der måtte være en historie bag den historie. Hvorfor skulle hun giftes NU? Jeg kontaktede et par af mine gamle kilder, og de var ret sikre på, at Alexandra måtte springe selv, inden hun blev skubbet. Altså hun måtte selv tage beslutningen om at gifte sig, inden andre (læs: hoffet) tog beslutningen for hende.

- Den historie skrev jeg så på min blog, vel vidende, at jeg ikke kunne afsløre mine kilder. Alexandra blev nødt til at gifte sig, inden Amalienborg ville tvinge hende til det. Det set-up, hun havde på Svanemøllevej med sin unge kæreste, de levede som en familie med fælles økonomi, men nød altså også privilegier som momsfrihed og skattefrihed. Det var en uholdbar situation, og jeg fik at vide, at det kun var et spørgsmål om tid, inden man måtte gøre et eller andet. Kongehuset kunne rent pr-mæssigt ikke holde til det set-up, der var derude, siger den gamle hofreporter på Billedbladet og Ekstra Bladet, der gerne bekender sig som glødende royalist.

- Hvad skulle vi gøre uden kongehuset? Jeg er glødende royalist, men også en realistisk royalist forstået på den måde, at vi må se at få et mere brugervenligt monarki. Det er den vej, monarkiet skal gå, og som bruger af monarkiet synes jeg også, jeg har lov til at have en mening om, hvordan det skal fungere. Så jeg prøver at anlægge en konstruktiv, fremadrettet vinkel på hoffet, ikke bare sådan noget "Åhh, hvor er de altså dejlige....".

En ærlig bog

Det gør hun i en ny bog om Kongehuset, som Ekstra Bladets Forlag udgiver til oktober.

- Jeg synes, det er på tide, der kommer en ærlig og realistisk bog om kongehuset. Det er så det, jeg bestræber mig på at skrive. Det bliver ikke en bog i Billedbladsstilen "alt er herligt og set gennem lyserøde briller". Du kommer til at kende hovedpersonerne betydeligt bedre efter at have læst bogen end ved at læse noget af det, der allerede er på markedet. Og det er ved Gud rigtig meget.

Trine portræt af Kongehuset tegnes med "bid og med bund", som hun siger, men det bliver uden direkte medvirken af de portrætterede.

- Kronprinsen er den mest interessante i denne sammenhæng, for han er monarkiets fremtid, og jeg har forsøgt at få et interview med ham.

- Men Kronprinsen "ønsker ikke at tale om fremtiden", meddeler hoffets informationschef. "Fordi det betyder at han skal forholde sig til sin mors død, og det vil han ikke". Og det kan man jo godt forstå sådan på det menneskelige plan. Men knægten skal jo være konge en dag og må forberede sig, siger Villemann fra sit græske exil.

Hun har været ude af det journalistiske omløb siden 1996, da hun blev gift og forlod Danmark.

Schackenborg

- Jeg har boet mange steder uden for Danmark. Vi boede fem år i Miami og en tid i New York. Nu bor vi i Athen, men har også boet i Barcelona og London. Lige nu er min mand BBC's Athen-korrespondent. Og hans job følger vi, vores otteårige søn Lukas og jeg. Sådan har det altid været, siger Villemann, som ikke har gået uvirksom rundt siden hun forlod gossip-branchen til fordel for titlen som hjemmegående husmor.

- Jeg kan sagtens få tiden til gå. Jeg var 36 år, da jeg blev gift, og 39 år ,da jeg endelig fik det barn, jeg gerne ville have, og så syntes jeg ikke, der var nogen grund til at sende ham hen til nogle andre mennesker for at blive passet.

- Jeg kommer ikke til at dø nysgerrig. Jeg har støvet det rundt, jeg skulle, og lavet alle de ting inden for journalistikken, jeg gerne ville lave. Og der er så mange andre, der gerne vil til fadet. Danmark er totalt oversvømmet af journalister, så lad dem komme til. Så går jeg og hygger om familien i stedet for, siger Villemann.

Og så skriver hun altså på de sidste sætninger til bogen om Kongehuset.

Fortæller du os noget om de kongelige som vi ikke ved i forvejen?

- Jep. Jep. Det gør jeg. Måske får læseren et indblik i, hvad der foregik nede på Schackenborg i årene op til skilsmissen.

Ekstra Bladets Forlag udgiver Trine Villemanns bog om Kongehuset i oktober 2007. En bogtitel er endnu ikke fundet.

- Jeg er født med en stor kæft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce