Politi havde ikke ressourcer til at gribe ind over for livsfarlig smutvej til Open Air i Tusindårsskoven
ODENSE: Mens togtrafikken mellem landsdelene blev forsinket på grund af fare for at påkøre Open Air-gæster på banestrækningen ved Odense Friluftsbad, blev der alligevel ikke udstedt en eneste bøde.

- Det er et prioriteringsproblem. Skal vi bruge vores mandskab på at gribe ind i husspektakler, eller skal vi sætte massivt ind mod folk, der går ulovligt over sporene, siger vicepolitkommissær Poul Erik Overvad fra Fyns Politi.

Livsfarlig smutvej

Både fredag og lørdag havde DSB store problemer med sikkerheden på strækningen ved friluftsbadet og ud langs Tusindårsskoven og golfbanen.

Folk parkerede eller blev sat af biler på den modsatte side af banen, hvor det var nemt at komme tæt på, men altså også livsfarligt at benytte smutvejen hen over højhastighedssporene.

- Kunne man ikke have stoppet denne trafik ved at gribe hårdt ind?

- Det er et ressourceproblem. Der opstod et situation, som ikke var forudset. Det lå ud over, hvad bemandingen kunne tage sig af. Hvis vi skulle have været massivt til stede og udstedt en masse bøder, ville der skulle have været udkommanderet en deling og inddraget frihed. For 100.000 kroner, siger vicepolitikommissæren.

- Hvis OB har besøg af FCK eller Brøndby følger politiet fodboldfans massivt gennem byen?

- Jamen her er det på forhånd klart, at der er en risiko. Vi har vurderet, at sikker- heden generelt var høj omkring Open Air, men der kom altså den uhensigtsmæssige trafik hen over sporene, siger han.

Vil løse problem

Politiet var nogle få gange til stede ved Open Air, hvor de var blevet tilkaldt af arrangørernes sikkerhedsfolk, der havde tilbageholdt personer efter voldsepisoder.

Men ellers var der ikke uniformeret politi til stede i området.

- Jeg kunne godt have ønsket, at politiet havde opprioriteret sin tilstedeværelse, siger Lars Pedersen, der er med i Odense Ishockey Klubs styregruppe, som stod for koncerterne fredag og lørdag.

- Vi havde ikke folk til at stå skulder ved skulder langs banen og passe på, at ingen krydsede sporene. Og forresten er det vrøvl, at politihjemmeværnet overhovedet blandede sig i andet end afviklingen af trafikken til og fra parkering og festivalpladsen, siger Lars Pedersen.

- Jeg har svært ved at se, at vi som arrangører kan være ansvarlige for, at nogle personer vælger at gøre noget helt sindssygt og krydser banen ulovligt. Men alligevel er det selvfølgelig en af de ting, vi gerne vil være med til at få løst inden næste Open Air, siger Lars Pedersen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Festivalpladsen er kun til låns

Festivalpladsen er kun til låns