Pizzeriaer serverer halalkød

Størstedelen af de odenseanske pizzeriaer putter halal-slagtet kød oven på pizzaerne.
Foto: Jørgen Hansen

Pizzeriaer serverer halalkød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Størstedelen af de odenseanske pizzeriaer putter halal-slagtet kød oven på pizzaerne. Mange muslimer i kundekreds

ODENSE: Det er de færreste, der ved det, for butikkerne skilter ikke med det.

Men faktisk er langt hovedparten af de pizzaer, som hver dag langes over disken i byens pizzeriaer, fyldt med halal-slagtet kød.

Det mener Ali Abdalla, der er indehaver af halal-slagteren på Vesterbro.

- Jeg er meget sikker på, at stort set alle pizzeriaerne bruger halalslagtet kød. De fleste af stederne har tyrkiske, iranske eller kurdiske ejere, og de bruger kun den slags kød, fortæller Ali Abdalla, som selv har mange pizzariaer på kundelisten.

- Jeg leverer over et halvt ton hakket oksekød til to store en gros-firmaer i Odense, som sælger det videre til byens pizza-forretninger. Og så sælger jeg også cirka 300 kilo halalkød til omkring seks forskellige pizzeriaer i Odense og på Fyn, fortæller han.

Et af de take away-steder, som udelukkende bruger halalkød er The Peach Pit på Mageløs i Odense.

Hensyn til kunder

- Vi bruger det, fordi vi har en stor kundekreds, der er muslimer og derfor kun spiser halalslagtet kød. Det vil vi gerne tage hensyn til, fortæller Aref Hayek, der er medejer af forretningen.

Uden for hans pizzabiks sidder tre unge fyre og tygger på de sidste bidder af dagens frokost.

Ingen af dem er klar over, at dyret, der har bidraget med oksekød til deres pizzaslice, har fået halsen skåret over.

- Selv om kødet ikke smager anderledes, så synes jeg godt, de kunne skilte med det. Så ville man da i det mindste have en mulighed for at vælge det fra, hvis man er imod det, understreger 19-årige Jacob Nielsen.

Hverken han eller kammeraterne har dog problemer med at spise op, og de har også tænkt sig at lægge vejen forbi The Peach Pit fremover.

Hos Forbrugerrådet vil man ikke kommentere, om det er rimeligt, at pizzakøberne ikke får oplyst, hvordan kødet er slagtet.

- Da det er et spørgsmål om religion, er det ikke noget, vi vil tage stilling til, udtaler pressechef Bent Bøkman.
Halal-pizzeriaer
Fyens Stiftstidende lavede i går en stikprøve-rundringning til 19 tilfældigt udvalgte pizzeriaer.

Alle 19 steder bruger halal-kød: Twister Fastfood, Jernbanegade, Odense C. Pizza Palace, Abels Allé. The Peach Pit, Mageløs. Pinocchio Pizza, Rugårdsvej. Zakho Pizza, Store Glasvej. Pizza Palermo, Hjallesevej. Pizza Dino, Palnatokesvej. Pizza Pizza, Nørregade. Pizza Mario, Rødegårdsvej. Pizza Flavia, Næsbyvej. Torino Pizza, Rømersvej. Stedet har også kød, der ikke er halal-slagtet. Memos, Møllemarksvej. Pizza Aspentos, Vesterbro. Pizza Pantani, Rugårdsvej. Adams Pizza, Vesterbro. Jambos Pizza, Svanevej. La Roma Pizza og Grill-kiosk, Hjallesegade. Take Away, Overgade. O Solemio, Dalumvej.

Pizzeriaer serverer halalkød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce