O.k. at hun vil bære tørklæde på talerstol - problem at hun ikke giver hånd.
Der er intet provokerende eller udemokratisk i at bære tørklæde. Derfor er det heller ikke et problem, at Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid vil have tørklæde på, hvis hun bliver valgt ind i Folketinget.

Det mener foreningen Demokratiske Muslimer, der er blevet rost af blandt andet regeringen for sit arbejde med at forene demokrati og islam. Foreningen havde tidligere det radikale folketingsmedlem Naser Khader som formand, men har nu overlæge og professor Moustapha Kassem fra Odense i spidsen.

- Der er ikke nogen særlig dresscode, der forbyder folk at bære tørklæde på Folketingets talerstol, så det har vi ingen problemer med og vi mener da heller ikke, at det skal forbydes. Det ville stride mod det danske demokrati og frisind, siger talskvinden for Demokratiske Muslimer Yildiz Akdogan.

Dansk Folkepartis Søren Krarup sammenlignede forleden Asmaa Abdol-Hamids tørklædes signalværdi med hagekorset. Men den kobling er Demokratiske Muslimer stærkt kritiske overfor.

- På den måde har Krarup gjort hende en stor tjeneste. Han er måske med til at give hende en fribillet til Folketinget - uden at vi ved, hvad hun vil og hvad hendes mission er, siger Yildiz Akdogan.

Søren Krarup er stærkt forundret over, at Demokratiske Muslimer nu går ud og støtter Asmaa Abdol-Hamids tørklæde.

- Om jeg hjælper hende ind i Folketinget eller ej, det kan jeg ikke sige noget om. Men man ved aldrig, hvilken konsekvens det har at sige sandheden. Det ophæver dog ikke det faktum, at det skal siges alligevel, siger Søren Krarup.

Han påpeger, at det var selv samme forening med Naser Khader i spidsen, der tidligere afviste at mødes med Asmaa, fordi hun ikke ville give ham hånden.

Foreningen mener stadig, at det er problematisk, at Asmaa Abdol-Hamid nægter at give hånd, når hun hilser på mænd.

- Det kan virke meget provokerende og skabe afstand til omverdenen. Det kan give følelsen af, at andre er mindre værd og at man derfor ikke vil røre ved dem, siger Yildiz Akdogan.

Selv har Asmaa Abdol-Hamid ikke tænkt sig at begynde at give hånd til mænd, bare fordi hun kommer i Folketinget.

- Jeg har valgt at hilse ved at lægge hånden på hjertet og det bliver jeg hverken mindre dansk eller mindre demokratisk af, siger hun, der er glad for støtten fra Demokratiske Muslimer i sin kamp for at blive valgt ind for Enhedslisten.

På fredag offentliggør partiet, om Asmaa Abdol-Hamid får lov til at stille op til Folketinget.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

EL kan miste Hanne Reintoft som vælger

Derfor gav Asmaa hånd til mænd

Derfor gav Asmaa hånd til mænd

- Jeg bruger bare min ret