Ministerium undrer sig


Ministerium undrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OURE: I forbindelse med retssagen forleden mellem Oure Idrætsgymnasium og den bortviste elev Nicolai Waldbjørn optræder Undervisningsministeriet kun som tilskuer på sidelinjen.

Men forløbet af det civile søgsmål ved Retten i Svendborg fik et overraskende forløb.

Oure Idrætsgymnasium, der afkræves 54.000 kroner i erstatning af Nicolai Waldbjørn for et spildt skoleår, rettede skytset mod Undervisningsministeriet.

Skolens advokat, Henrik Horn Andersen, Svendborg, fokuserede i Retten på, at klagefristen ikke var overholdt. Den er fjorten dage i slige sager. Og han fandt, at Undervisningsministeriet burde have bedt Oure Idrætsgymnasium om tilladelse, når det nu besluttede at behandle sagen alligevel.

Den kritik anfægter ikke Udenrigsministeriets sagsbehandler Marianne Winther Jarl, der som konsulent på sagen tidligere har omstødt gymnasiets bortvisning af Nicolai Waldbjørn.

- Vi foretager os intet i anledning af kritikken fra Oure Idrætsgymnasium. Men vi sidder tilbage med en stille undren over, at Oure Idrætsgymnasiums advokat Henrik Horn Andersen ikke ved, at klagefristen suspenderes, når bortvisningen ikke indeholder en klagevejledning. Og det gjorde den ikke, siger Marianne Winther Jarl.

Hun var indkaldt som vidne ved Retten i Svendborg forleden. Her forklarede hun om baggrunden for, at bortvisningen af Nicolai Waldbjørn i sin tid blev omstødt af Undervisningsministeriet.

I den forbindelse var det, at advokat Henrik Horn Andersen kritiserede Undervisningsministeriet for ikke at have afvist klagen. Pointen blev senere uddybet i hans procedure.

Efter bortvisningen 26. maj 2005 gik der flere måneder, inden Undervisningsministeriet registrerede, at klagen var indgået. Men muligvis havde den ligget der længe. Ministeriet havde ikke fået brevet datostemplet ved ankomsten til København.

Klagen var desuden sendt til den forkerte instans. Rette modtager i første række var Oure Idrætsgymnasium. Og afsenderen var også forkert, nemlig Nicolai Waldbjørns mor Lone Waldbjørn. Da Nicolai på det tidspunkt var fyldt 18 år, var det ham, der i givet fald skulle klage.

Undervisningsministeriet besluttede dog, at ingen af disse forseelser skulle fratage familien Waldbjørn muligheden for at få klagen behandlet.

Og den isolerede klage fik familien så medhold i. Om den også udløser 54.000 kroner fra Oure Idrætsgymnasium vise sig 31. maj, hvor dommerens afgørelse foreligger.

Ministerium undrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce