Vold, drab og stemmefusk skæmmer lørdagens præsidentvalg i Nigeria, det første, der skal sikre en magtoverdragelse fra en civil præsident til en anden.
Et mislykket bilbombeattentat, dræbte demonstranter, overfald og stjålne stemmebokse syntes lørdag at undergrave forhåbningerne om, at dagens præsidentvalg i Nigeria bliver fredeligt og demokratisk.

Med det historiske valg er det første gang, at en civil præsident overdrager magten til en anden civil præsident i Afrikas folkerigeste nation, der har været martret af tre årtiers korrupt militærstyre.

Håbet om, at lørdagens valg kunne blive et forbillede for demokratiseringsprocessen i Afrika, syntes at være forpurret af en stribe voldshandlinger.

I Daura i det nordlige Nigeria blev tre unge mænd dræbt under demonstrationer imod påstået valgsvindel, oplyser hospitalskilder. Ved skyderiet blev andre 10 personer såret.

Da valgstederne lukkede lørdag aften, sagde Max van den Berg, valgobservatør fra EU, at han ikke var sikker på, at der er sket fremskridt i forhold til de "skuffende" delstatsvalg i sidste uge, hvor der blev konstateret klare eksempler på valgsvindel.