Foreløbig ser det ud til, at Odense har plads til begge. Prismæssigt ligner det uafgjort.
ODENSE: Sådan en onsdag formiddag er det nemt at komme til ved boderne på grønttorvet omkring koncerthuset og Sortebrødre Torv, hvor det store rykind af kunder ligger om lørdagen.

Sådan er det hver onsdag, og det har vist ikke noget at gøre med, at byen har fået en basar, som blandt meget andet også har et stort grøntsagsmarked.

- Der er plads til begge, lyder det fra både handlende og kunder begge steder.

Og hvad angår pris og kvalitet på varerne, er det så svært at udpege en vinder, at vi nok må kalde det uafgjort.

Ganske vist virker det, som om priserne på torvet måske er en kende lavere, kvaliteten på nogle af de grøntsager og den frugt, vi indkøbte, synes også en streg bedre.

Til gengæld får du ofte lidt bedre vægt i basaren.

Den samlede regning for de udvalgte varer var en spids højere i basaren, til gengæld var der også en ekstra appelsin, citron og banan. Salaten var da lidt dyrere, men der var også mere af den, og de handlende er ikke karrige med smagsprøver.

Stand begge steder

- Prøv den lille agurk, det er egen avl fra vores gartneri i Stige, lyder det fra Maher Mansour, der har stand både på torvet og i basaren - som den eneste i byen.

- Jeg tror, basaren klarer sig bedst på længere sigt, der kommer flere folk her end på torvet. I dag har jeg ikke været på torvet og stille op, fordi jeg var for træt, og dem jeg har talt med deroppe, fortæller, at der ikke var ret mange kunder, siger Maher Mansour.

Plads til alle

På torvet lyder der dog andre toner.

- Vi kan ikke mærke, at basaren er kommet. Folk handler lige så meget her som før, og der vil være plads til os alle, mener Ole Pedersen, torve-veteran, der har haft stand på torvet i omkring 25 år.

Flere kunder fremhæver, at udbuddet i basaren er større, fordi der er flere eksotiske varer end på torvet.

Til gengæld er der ingen økologiske varer.

Men det er kun et spørgsmål om tid, siger Peter Bis-gaard, daglig leder af Bazar Fyn.

- Et par af vores handlende åbner i løbet af to-tre uger en afdeling med økologisk frugt og grønt. Det er et stort ønske, at vi også dækker den del ind, siger Peter Bis-gaard.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Vi handler begge steder

Vi handler begge steder

Vælger torvet frem for basaren

Vælger torvet frem for basaren