Den kontroversielle studievært og debattør, Asmaa Abdol-Hamid, vil være farlig for folkestyret, mener islamkritiker
Der udbrød ikke ligefrem jubel i den borgerlige lejr på Christiansborg, da nyheden om Asmaa Abdol-Hamids ønsker om at komme i Folketinget blev kendt.

Medlem af Folketingets Præsidium, Helge Adam Møller (K). slår dog fast, at der ikke er noget til hinder for, at den omdiskuterede studievært og lokalpolitiker fra Enhedslisten kan vælges.

- Der står ikke i grundloven, at hun skal trykke hånd - der er såmænd også mennesker her i verden, som jeg ikke vil trykke hånd med. Vi skiller ikke nogen ud på forhånd. Man skal være dansk statsborger, og så skal man nyde almindelig agtelse, men ellers er det en sag mellem den enkelte kandidat og vælgerne, og det er et godt system, siger han.

Dansk Folkepartis medlem af præsidiet, Poul Nødgaard, er derimod noget mere utilpas ved risikoen for at få Asmaa Abdol-Hamid som kollega. Især falder det ham for brystet, at hun under kommunalvalgkampen ikke ville give hånd til sin modstander af religiøse årsager.

- Hun skal lære at være i Danmark. Der er plads til meget, men i Danmark er vi høflige mennesker og ved visse lejligheder giver man hånd. Jeg kan ikke se, hvorfor hun skal komme og lave særregler.

Næsten apartheid

Et stykke længere ude på den borgerlige fløj sidder kommentator og islamkritiker Lars Hedegaard og ser på Asaa Abdol-Hamids planer med en noget mere alvorlige mine.

- Hendes dagsorden er at erstatte det danske demokrati med et totalitært diktatur, lyder den korte version, og det formilder heller ikke Lars Hedegaard, at selv hvis hun bliver valgt, så er indflydelsen begrænset.

- Der er tale om en handling med meget stor rækkevidde. Med sådan et medlem af Folketinget har vi cementeret apartheid her i landet. Hendes tørklæde udtrykker, at hun ønsker at holde fysisk afstand til ikke-muslimske mænd og til ikke-tildækkede kvinder. Dermed får vi en opdeling af befolkningen i de rene og de urene. Det bliver ligesom med de sorte og de hvide i det gamle Sydafrika. Hos Demokratiske Muslimer vælger talskvinder Yildiz Akdogan at glæde sig over, at der nu melder sig endnu en muslimsk kvinde på den politiske scene.

- Som demokratiske muslimer synes vi, det er positivt med flere muslimske kvinder i politik. Folketinget skal afspejle befolkningen, og det gør det ikke nu, siger Yildiz Akdogan, der selv stiller op for Socialdemokraterne.

Før Asmaa Abdol-Hamid kan gøre hende følgeskab på stemmesedlen, skal den fynske byrådssuppleant igennem en urafstemning hos Enhedslisten.
  • Fyens Stiftstidende