Landsretten frygter for sikkerheden i Odense, og derfor flytter resten af terrorsagen til Østre Landsret i København.
Når anklagemyndigheden til september og oktober skal forsøge at få dømt de fire mænd fra Vollsmose for forsøg på terrorisme, vil det ske ved et nævningeting i Østre Landsret i København.

Det oplyste anklager i terrorsagen, politiadvokat Jakob Beyer, Fyns Politi, da byretten i Odense i går forlængede varetægtsfængslingen for tre af de fire mænd.

Det er landsretten, der har vurderet, at sikkerheden ikke vil være god nok, hvis man skal benytte sig af landsrettens lokale på Domhuset i Odense eller i lokalerne på Havnegade. Derfor ønsker man sagen flyttet til København.

Og da såvel dommerne som tre ud af fire forsvarere i sagen kommer fra København vil en flytning ikke møde de store protester.

Til gengæld bliver det væsentlig sværere for de tiltaltes familier at følge sagen, mener medlem af Odense Byråd Mohammed Mansour (S):

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man har valgt at flytte sagen til København. Men jeg tror nu alligevel, at de tiltaltes familie vil tage toget til København for at følge sagen. Men det bliver bare mere besværligt for dem, siger han.

Allerede under gårsdagens retsmøde var sikkerheden forhøjet, da det for første gang blev holdt for åbne døre.

Inden retsmødets start blev alle med et ærinde på domhuset kropsvisiteret og tjekket med metaldetektor og hundepatruljer gennemsøgte områderne omkring domhuset.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Terrorsigtet kræver 750.000

Terrorsigtet kræver 750.000

Erstatning i terrorsag trækker ud

29-årig vil have erstatning for terrorfængsling

29-årig vil have erstatning for terrorfængsling