Han vil have skolepengene tilbage

Nicolai og moderen Lone Waldbjørn afkræver nu Oure Idrætsgymnasium 54.000 kroner som følge af den ulovlige bortvisning for snart to år siden.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Han vil have skolepengene tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oure Idrætsgymnasium stillet over for Danmarks første krav om erstatning efter ulovlig bortvisning af skoleelev

OURE: En tidligere elev fra Oure Idrætsgymnasium afkræver nu skolen erstatning på 54.000 kroner som følge af en ulovlig bortvisning 26. maj 2005.

Sagen, der behandles 19. april ved Retten i Svendborg, er den første af sin art i Danmark.

Og Nicolai Waldbjørn kan møde op i retten viftende med Undervisningsministeriets afgørelse om, at bortvisningen dengang var uretmæssig.

Ikke desto mindre har Oure Idrætsgymnasium afvist at udbetale erstatning.

- Nicolai har fået det, han har betalt for, siger rektor ved Oure Idrætsgymnasium, Philippe Sales.

Og skolens advokat Henrik Horn Andersen, Svendborg, mener slet ikke, det er afgørende, om bortvisningen af Nicolai Waldbjørn dengang var berettiget eller uberettiget.

- Nej, for han har ikke lidt noget tab. Han kunne umiddelbart efter bortvisningen fortsætte sin gymnasiale uddannelse et andet sted. At han så besluttede at gå 2. G om i Nyborg, var hans personlige valg. Han opnåede sine to eksaminer på Oure Idrætsgymnasium, siger Henrik Horn Andersen.

Kritisable forhold i Oure

Men det bliver så dommeren ved Retten i Svendborg, der skal afgøre den sag.

Nicolais mor, Lone Waldbjørn, har lige siden bortvisningen fra Oure Idrætsgymnasium kørt sagen for sin søn.

Hun har blandt andet anmodet om at få konsulent Marianne Winther Jarl fra Undervisningsministeriet ført som vidne i Svendborg.

- Ja, jeg er indkaldt som vidne, men er ikke blevet orienteret om hvorfor, siger sagsbehandleren fra Undervisningsministeriet, der efterhånden har beskæftiget sig et par år med Oure Idrætsgymnasiums forhold.

Hun skal utvivlsomt orientere Retten om, hvorfor Undervisningsministeriet har fundet de administrative forhold på Oure Idrætsgymnasium kritisable.

Nicolai Waldbjørn blev bortvist fra Oure Idrætsgymnasium med henvisning til, at han havde haft for stort fravær i timerne.

Men Undervisningsministeriets undersøgelse af forholdene afslørede, at skolens fraværsregistrering af eleverne foregik både tilfældigt og kritisabelt. Den konklusion har Oure Idrætsgymnasium i øvrigt tilsluttet sig, og ifølge rektor Philippe Sales er der siden rettet op på disse procedurer.

Venter på ny afgørelse

Lone Waldbjørn har tidligere varslet, at erstatningskravet mod Oure Idrætsgymnasium ville nå helt op omkring 125.000 kroner.

Når det aktuelle krav kun lyder på 54.000 kroner, skyldes det, at hun og hendes advokat, Jeppe Fogh, Nyborg, alene har valgt at fokusere på konsekvensen af selve bortvisningen.

Hvis Undervisningsministeriet til sin tid desuden måtte konkludere, at Lone Waldbjørn har ret i sin påstand om, at eleverne modtog for få undervisningstimer, er vejen banet for yderligere en erstatningssag mod Oure Idrætsgymnasium.

- Jamen så kan der godt blive tale om et noget større beløb, men det er ikke afgjort endnu, siger advokat Jeppe Fogh, Nyborg.

Nicolai Waldbjørn fortsatte efter bortvisningen sin uddannelse på Nyborg Gymnasiums 2. G. Siden har han forladt skolen og er i dag i lære som tømrer.

Han vil have skolepengene tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce