Vild kanin med meget lange ben

- Jeg har tit ønsket mig en t-shirt, hvor der står "jeg er 2,25 meter", for folk spørger altid, siger Ivan Höger overbærende. Har højden udenfor banen diverse ulemper, så er det på banen en i bogstaveligste forstand enorm fordel, og tjekken har stor andel i Svendborg Rabbits succes.
Foto: kim rune

Vild kanin med meget lange ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjekkiske Ivan Höger er 2,25 meter høj og har stor andel i Svendborg Rabbits semfinaleplads

BASKETBALL: Tre par basketstøvler i størrelse 54 ½ troner udenfor døren, og så gør det mindre, at navneskiltet hører til de minimale af slagsen.

Her bor Svendborg Rabbits centerspiller Ivan Höger, der med sine 2,25 meter er ligaens højeste spiller nogensinde.

- Jeg kommer fra en lille landsby i det sydøstlige Tjekkiet, hvor der kun bor 1000 mennesker. Det bedste ved at være hjemme er, at der ikke er nogen, der kigger efter mig eller spørger mig, hvor høj, jeg er, og hvad jeg laver. Alle kender mig, og da vi fik vores søn Yves-Isajah, ringede jeg hjem til mine forældre klokken fire om natten og skrev en besked til en ven. Klokken otte om morgenen begyndte folk at komme og sige tillykke, fortæller tjekken, der ikke blot må døje med omgivelsernes forundring over hans højde, men også må krumme sig sammen, hver gang han går gennem en dørkarm, importere sine sko fra USA og købe bukser i Wien, hvor han har gode forbindelser efter to et halvt år i Alpelandet.

Han sover dog i en helt almindelig seng og må så krumme benene sammen natten igennem.

Har betydet alt

På banen er der dog ingen ulemper, for Ivan Höger har optrænet sin koordinationsevne og bevægelighed via fodboldspil, og så har han tilført Svendborg Rabbits den højde, holdet hidtil har manglet for at komme til tops.

- Han har betydet alt for os, fordi vi ikke har haft nogle store folk inde under kurven før. Alene det, at han er så stor, betyder, at vores modstandere bliver lidt skræmte, og der er flere af de store profiler, der slet ikke har kunnet score inde under kurven. Så er de tvunget til at skyde længere udefra, så Ivan har givet os en stor fordel, og han er en en stor del af vores semifinaleplads, siger assistenttræner Jonas Sørensen.

Nødvendige rebounds

Men Ivan Höger er ikke blot en stor mand, der kan nå den 3,05 meter høje basketkurv blot ved at strække sine lemmer.

Han er også god til at fange sin modspiller på den forkerte side.

- Han skubber sådan set sin egen mand til side, oftest med numsen, tager hænderne op, så vi kan give ham bolden, og han kan lægge den i kurven. Desuden vinder han mange rebounds og returbolde, og skal man vinde DM, er man nødt til at gøre det. Ikke mindst, hvis vi skal møde Bakken Bears i en finale, for de har også mange store folk, siger Jonas Sørensen.

Oldefader lige så høj

Ivan Höger har højden fra sin fars familie. Faderen på 1,91 meter må ganske vist lægge nakken bagover for at få øjenkontakt med sin søn, men farfaderen var 2,12 meter og oldefaderen 2,25 som Ivan Höger selv.

Han har altid vidst, at han ville skyde i vejret, men at han skulle nå oldefaderens højde, havde ingen spået, da han som 13-årig havde indhentet sin far i højden.

To år senere var han vokset yderligere 23 centimeter.

- Det var et meget stort spring og gav mig en del problemer. Folk snakkede og spurgte, men jeg har lært ikke at høre efter, smiler den 24-årige tjekke overbærende.

Tidligt til Slovenien

Han var 14 år, da han begyndte at spille basketball, og blot to år senere blev han inviteret til prøvetræning i Slovenien.

- Jeg måtte hjem og spørge mine forældre, men med min højde ved de godt, at det kan være svært at finde et job på grund af problemer med ryggen, så de sagde ja, fortæller han på engelsk.

Hustruen Kerstin er østriger, og sønnen pludrer ivrigt på en blanding af tysk, engelsk, dansk og tjekkisk tilsat et par jugoslaviske gloser.

Parret er dog netop begyndt på danskundervisningen, for med en søn på godt to år kan familien ikke rakke fra klub til klub hvert år.

Yves-Isajah skal i børnehave, og Ivan Höger har derfor forlænget sin kontrakt med Svendborg Rabbits, så den foreløbig løber frem til 2010.

Et nyt system

Dermed slipper holdet for at lægge spillestilen om en gang til, som tilfældet var inden denne sæson.

- I og med at vi har fået Ivan, kan vi forsvare os længere ude og gøre det mere aggressivt. For hvis en modstander skulle slippe forbi, så ved vi, at Ivan nærmest står derinde som en målmand, forklarer Jonas Sørensen inden den første af maksimalt fem DM-semifinaler mod Team Sjælland.

Modstanderen er det eneste hold, de sydfynske kaniner ikke har besejret i sæsonens løb, og derfor er den første hjemmekamp af vital betydning.

Vild kanin med meget lange ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce